logo

Seferihisar Merkezli İzmir Depreminde Can Kaybı 55’e Yükseldi

Seferihisar Merkezli İzmir Depreminde Can Kaybı 55’e Yükseldi

Cuma Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki İzmir Depreminde SAKOM tarafından açıklanan son bilgilere göre can kaybı 55’e yükseldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ege Denizi Seferihisar açıkları merkezli İzmir Depreminde Can Kaybı 55e yükseldi. Yaralı sayısı 920 olarak açıklandı.

55 CAN KAYBI 920 YARALI

AFAD (Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından saat 14:00 itibarı ile yapılan açıklamada, “SAKOM’dan alınan bilgilere göre 55 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 920 vatandaşımızdan 702’si taburcu edilmiş olup, 218 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.” İfadeleri yer aldı.

4’Ü 42’NİNN ÜZERİNDE TOPLAM 902 ARTÇI

Cuma günü Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen büyüklüğü 6,6 olarak açıklanan, 6.8 ve 6.9 iddiaları da gündeme gelen İzmir depremi sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 42 artçı olmak üzere, toplam 902 artçı sarsıntı yaşandı.

8 BİNA ENKA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

17 binada yıkımın yaşandığı deprem sonrası İzmir’de halen 8 bina enkazında arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

MÜDAHALE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 6.396 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 1.045 araç görevlendirildi.

ALAN TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ