logo

‘Şehir Hastaneleri’nde Sona Geliniyor

‘Şehir Hastaneleri’nde Sona Geliniyor

hastaneBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın “9 yıllık hayalimdi” dediği dev şehir hastaneleriyle ilgili engeller ortadan kalkıyor. Haftaya yapım ihalesi gerçekleşebilir.

Önümüzdeki hafta Sağlık Bakanı`nın imzasıyla Yüksek Planlama Kurulu`nun onayına sunulacak olan yapım işlerine ilişkin ön fizibilite raporu ile belgelerin onayının ardından yapım işlerinin ihalesine geçilebilecek.
Kanuna göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Maliye Bakanlığı`nca yükleniciye bedelsiz olarak tesis edilecek Hazine`nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde, sözleşmede belirlenecek bedel karşılığında tesis yaptırabilecek.

Hastane yerleşkeleri, sağlık tesisi ve ticari hizmet alanlarından , kullanımında oluşacak. Bakanlık olan tesislerin yenilenmesi işlerini, tesislerdeki belli hizmetlerin sunulması, ticari hizmet alanlarının işletilmesi ya da bedelinin ödenmesi karşılığında yaptırabilecek.

Bakanlık merkez teşkilatında ilgili birimin, Bakanlık onayıyla taşra birimlerince yapılmasına karar verilen işlerde ise ilgili taşra biriminin en üst yöneticisi ihale yetkilisi olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ