logo

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ ÜLKEMİZİN DİREĞİDİR

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ ÜLKEMİZİN DİREĞİDİR

Atatürk’e Kurtuluş savaşı sırasında TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü olan Gazileri Anma Günü Ataşehir’de düzenlenen programla kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesi sırasında TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü 19 Eylül Gazileri Anma Gününü Ataşehir’de de kutlandı.

13 Eylül 1921′ de kazanılan Sakarya Zaferi’nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla Büyük Millet Meclisi Reisliği’ne cepheden telgrafla verilen önergenin kabul edilerek Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e  19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bu gün Gaziler Günü olarak kutlanıyor.

Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen 19 Eylül Gazileri Anma Günü programı, okul müdürü Hüseyin Erdem Özaslan öncülüğünde İhsan Kurşunoğlu Ortaokul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı.

Barbaros Mahallesi’nde bir otelde düzenlenen Şehit aileleri ile Gazi ve Gazi ailelerinin onurkonuğu olduğu anma etkinliğine Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Can Saka, Cumhuriyet Savcı Vekili Metin Saruhan,  Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Temsilcisi Recep İşen, daire amirleri ve dernek üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.

19 Eylül Gazileri Anma Günü programında, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet ASLAN’ı Kuran-ı Kerim Tilaveti ardından Okul Müdürü Hüseyin Erdem Özaslan tarafından açılış konuşması yapıldı.

ÜLKEMİZİN DİREĞİ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZDİR

“Bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, tarihimizin sayfalarına altın harflerle adını yazdıran, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek bizim en büyük görevimizdir” ifadeleri ile konuşmasına başlayan İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Erdem Özaslan, ulu yapı olarak nitelediği ülkeyi yıkmaya kalkışanlara top yekün karşı koyulacağına işaret ederek; “Ülkemizi bir ulu yapı gibi görüyorum. Bu yapının direği de şehitlerimiz ve gazilerimizdir diyorum. Her kim ki bu yapıyı yıkmaya yeltenecek olsa; ecdadından ilham alan milletimiz top yekün ona karşı koyacak, bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olmayı, sizler gibi bir şeref sayacaktır. Cesaretinizdeki ulu ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor. Ve yine unutmayınız emanetiniz, emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın, sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu vatana. Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı bu vatana ulu ve mukadder tohumlar ekenlersiniz” diye konuştu.

TÜM GAZİLERE DUALARIMI VE ŞÜKRANLARIMI SUNYORUM

Bedir Gazası’nın şanlı şehit ve gazilerinin, 1071 Malazgirt Harbi’nin şanlı şehit ve gazilerinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazilerinin, 15 Temmuz İstiklal Mücadelesinin şanlı şehit ve gazilerini ve tüm şehit ve şühedanın ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerin huzurunda saygıyla eğildiğini ifade eden Hüseyin Erdem Özaslan, ebediyete intikal eden ve hayatta olan tüm gazilere dualarını ve şükranlarını sundu.

VEFAT EDEN GAZİLERİMİZE RAHMET, HAYATTAKİLERE SAĞLIK DİLİYORUM

Şehit ve Gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olarak niteleyen, 19 Eylül Gazileri Anma Günü’nün aynı zamanda aziz vatana canını adayan ‘kahramanların günü’ olarak da kutlandığının altını çizen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Temsilcisi Recep İşen Gazilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Sizler, şehitlerimizle birlikte Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarısınız.  Bizlerin bu aziz vatana olan görev ve sadakatimiz ölünceye kadar devam edecektir. Gazileri Anma Günü’nde Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

CANLARINI VATANA İÇİN FEDA ETMEK ÜZERE YOLA ÇIKTILAR

19 Eylül Gazileri Anma Günü münasebetiyle bir araya gelindiğini,  gaziler ve şehitlerin bizler için baş tacı olduğunu kaydeden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, gaziler ve şehitlerin bu kıymetli varlıkları olan canlarını vatana için feda etmek üzere yola çıktıklarını vurgulayarak, “Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizde bütün değerleriyle, inançları ile bu vatanın savunmasında çaba göstermiş, çalışmıştır. Hepsine minnetlerimizi, şükranlarımızı arz ediyoruz. Bizlere de onlara layık evlatlar, nesiller olabilmeyi nasip etsin ki, bu vatana hizmet edelim, geleceğe taşıyalım” ifadelerinde bulundu.

BİR “ÇANAKKALE GAZİSİ”NDEN AİLESİNE MEKTUP

Konuşmalardan sonra, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu öğretmenlerinden Muhammet Ali Çergel’in bir Çanakkale Gazisinin ailesine mektubun okudu. Daha sonra, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu öğretmen korosunu kahramanlık türküleri seslendirdi. İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu halk oyunları grubu sahneye gelerek ülkemizin çeşitli yörelerinden halk oyunlarının yer aldığı gösterilerini sergiledi.

GAZİLER DERNEĞİ ATAŞEHİR TEMSİLCİSİNDEN PLAKET

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Temsilcisi Recep İşen, Gazi ve ailelerine verdikleri destek ve değerden dolayı dernekleri adına, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Albay Can Saka ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’a plaket takdim etti.

19 Eylül Gazileri Anma Gününü Kutlama töreni Gaziler, aileleri ve şehit aileleri onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ