logo

Şeker Portakalı, Fareler ve İnsanlar Bakanlık Tavsiyesi

Şeker Portakalı, Fareler ve İnsanlar Bakanlık Tavsiyesi

zezeMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 100 Temel Eser listesinde olan Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar kitaplarının Bakanlık tavsiyesi olduğunu belirtti,

Zeze`ye yasak yok

Bakan Dinçer, Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar kitaplarının Bakanlık tavsiyesi olduğunu belirtti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 100 Temel Eser listesinde bulunan “Şeker Portakalı“ kitabını ödev olarak okutan bir öğretmen hakkında soruşturma açıldığı ve “Fareler ve İnsanlar“ kitabının da “sakıncalı“ bulunduğu iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Bu kitaplara ilişkin şikayetler üzerine ilgili yöneticilerin konuyu ilgili kişilere havale ettiğini ya da yazıyla kendilerine bildirdiklerini belirten Dinçer, sürecin orada bittiğini söyledi.

Bize yapılan en büyük haksızlık

“Süreç burada bittikten sonra üzerinde bir karar verilmeden, karar varmış gibi tartışıyor olmak bence bize yapılan en büyük haksızlık“ diyen Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şeker Portakalı ile ilgili okul yöneticisi sadece kitabı tavsiye eden öğretmenden konuyla ilgili şikayet hakkında bilgi edinmiştir. Bu çok tabi bir hak, ondan sonra hiçbir şey yapılmamıştır. Fareler ve insanlar`la ilgili ise ilgili İl Müdürü kendisine gelen şikayeti bize ulaştırmıştır. Biz de bunun üzerine herhangi bir işlem yapmadık. Çünkü her iki kitap da bizim tavsiyelerimiz arasında yer alıyor.“

Tartışmalar manidar

Dinçer, son dönemlerde Bakanlığın sansür yaptığı yönünde tartışmalar ve değerlendirmeler yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bugünlerde kitap inceleme ve değerlendirme sürecini yeniden yapılandırdık. Bunun yerine tüm dünyanın uyguladığı son derece modern bir panel sistemi getirdik. Bunu uygulamaya koyduğumuz bugünlerde hep sansür üzerinden tartışma yapılmasını manidar buluyorum”
Bu şekilde çalışan Bakanlığın, birtakım kitapları okuyun ya da okumayın diye seçim yapmasının doğru olmayacağını vurgulayan Dinçer, “Bırakın çocuklarımız kitap okusunlar“ dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ