logo

Şeref Uzun, ‘Yenisahra Spor’un Yeri Ne olacak?’

Şeref Uzun, ‘Yenisahra Spor’un Yeri Ne olacak?’

İBB, resmi amatör futbol karşılaşmaların yapıldığı Ataşehir Yenisahra Mahallesindeki Yenisahra Stadı’nı 15 gün içinde boşaltılması istemli bildirimde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Ataşehir ilçesi Yenisahra Mahallesi’nde, resmi amatör futbol karşılaşmaların yapıldığı Yenisahra Stadı’nın 15 gün içinde boşaltılması isteğini içeren tebliğ yapıldı.

YENİSAHRA STADI’NIN 15 GÜN İÇİNDE BOŞALTILMASI İSTENDİ

İBB, “Kurbağalıdere Yaşam Vadisi” proje alanında kaldığı gerekçesi ile Ataşehir İlçesi Yenisahra Mahallesinde bulunan TFF resmi amatör futbol karşılaşmaların yapıldığı Yenisahra Stadı’nın 15 gün içinde boşaltılmasını istedi.

SAHAYA “SAHAMIZA DOKUNMA” YAZILI PANKARTLA ÇIKTI

Hazırlık çalışmalarını ve resmi maçlarını oynadıkları sahanın yılması ile yüz yüze kalan Yenisahrasporlu futbolcular Ataşehir Doğuşspor ile oynadıkları karşılaşma öncesi tesissiz kalma riskine dikkat çekmek için sahaya “Sahamıza dokunma” yazılı pankartla çıkmıştı.

ŞEREF UZUN, YENİSAHRA SPOR’UN TESİSSİZ KALMA OLASILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul’da Ataşehir ilçesinde resmi amatör karşılaşmaların yapılabildiği çok az stattan biri olan ve bu kapsamda önemli bir eksiği kapatan Yenisahra Stadı yıkılma tehlikesi ile Yenisahra Spor’un tesissiz kalması olasılığı karşısında girişimde bulunan kulüp başkanı Şeref Uzun, kurumların dikkatini çekmek için sporcuların da katıldığı “Sahamıza dokunma” sloganıyla basın açıklaması yaptı.

YENİSAHRA SPOR’UN YERİ NE OLACAK?

Amatör spora desteği ile bilinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve İASKF Üyesi, Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ekrem Köse’nin de desteklerini isteyen Yenisahraspor Kulübü, başkan Şeref Uzun, “40 yıldır sahayı kullanan Yenisahra Spor’un yeri ne olacak?” sorusunu sordu.

TESİSİ KULLANAN 500 AMATÖR SPORCU NE OLACAK?

1985 yılında kurulan yaklaşık 40 yıldır da amatör spor dalında mahalle gençlerine hizmet veren Yenisahraspor Kulübü’nün mağdur olacağına dikkat çeken başkan Şeref Uzun, semtin amatör kulübü için önemine işaret ettiği, “Yeni Sahra Stadı’nın alt yapısında 400 kamyon mıcır ve drenaj malzemelerinin olduğunu, 5000 metrekare suni çim zemin var. Bu tesisi kullanan 500 amatör sporcu ne olacak?” Dedi.

RESMİ MAÇLAR DEVAM EDİYOR

Kendilerine 15 gün içerisinde stadı terk etmeleri doğrultusunda bildiri yapıldığını kaydeden Yeni Sahra Spor Kulübü Başkanı Şeref Uzun ilgili mercilere konuyu ilettiklerini, federasyon resmi maçlarının Kaymakamlığın, Milli Eğitim’in maçlarının devam ettiğini kaydetti.

“PROJE HAKKINDA RESMİ BİLGİYE ULAŞAMADIK”

 Yenisahra Stadı spor tesisinin altyapısı ve suni çim halasına dikkat çeken Şeref Uzun halının ve altyapının 15 günde kaldırılmasının mümkün olmadığını, projenin de ne olduğunu bilmediği bilmediklerini, proje hakkında kendilerine sağlıklı bilgi verilmediğini belirten Şeref Uzun, kendisinin de çabalarına rağmen proje hakkında resmi bilgiye ulaşamadığını ifade etti.

ALAN 40-50 YIL ÖNCE TEMİZLENEREK AMATÖR SPORA KAZANDIRILDI

Alanın 40-50 yıl önce temizlenerek amatör spora kazandırıldığını, mahallenin ve Ataşehir’in gençlerinin amatör spor faaliyetlerini gerçekleştirdikleri tesisin yok edilmesini kabul edemediklerini Yenisahra Spor’un çalışmalarını yapacak tesis sorunu yaşayacağını, bu konuda belediyelerden, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den ve Ataşehir Amatör Spor Kulüpler Başkanı Ekrem Köse’den destek beklediklerini söyledi.

YENİSAHRA SPOR MAÇLARINI NEREDE OYNAYACAK

Bölge ile ilgili kendisinin eline iki ayrı plan geçtiğini, birinde sahanın tamamen kalktığını küçük bir halı saha yapılacağını söyleyen Şeref Uzun, bir diğer planda da bölgede nizami saha yapılacağı ve sahada tesislerinde bulunacağını, ancak bu tesislerde Yenisahra Spor’un yerinin ne olacağını bilinmediğini söyledi. Uzun, 40-50 yıllık Yenisahra Spor’un nerede çalışacağını, maçlarını nerede oynayacağını sordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ