logo

Sevda Karaali ‘Kadın Başkanlıktan, Başarılı Başkan statüsüne’

Sevda Karaali ‘Kadın Başkanlıktan, Başarılı Başkan statüsüne’

Recep Kenan-cankirispor baskani Sevda Karaali (1)Başarılı bir kadın yönetici olan Sevda Karaali’nin, erkek sporu olarak bilinen futbolda Çankırıspor kulübü başkanlığındaki başarısının hikayesi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kadına hak ettiği önemi veren ve ilgiyi gösteren yöneticilerin olduğu Ataşehir’e ve Ataşehirlilere, başarılı bir kadın yönetici olan Çankırıspor Kulüp Başkanı Sevda Karaali ile temsilcimiz Recep Kenan’ın; kadın yöneticiler ve Çankırıspor üzerine yaptıkları söyleşiyi sunuyoruz.

Türkiye’nin ilk ve tek kadın kulüp başkanı Sevda Karaali ile erkek sporu olarak bilinen futbolu ve kapanmak üzere iken, zor durumda aldığı Çankırıspor’u, birinci ligi hedefleyecek konuma getiren başarıyı konuştuk.

*Türkiye’de ilk ve tek kadın kulüp başkanı olmanın sizdeki etkileri neler?

İlk olmanın pek çok avantajı olduğu gibi pek çok dezavantajlarını birlikte yaşadık. 4. Yılı bitti, beşinci yılındayız. Artık sadece merak cankirispor Baskani Sevda Karaali (7)edilen kadın başkan değil, yaptıkları ile örnek gösterilen bir başkan statüsüne geçtik. Çankırıspor’u çok önemli zorluklardan; engelli, dikenli, tozlu, çamurlu bir yoldan; yavaş yavaş düz, henüz asfalt kaplı olmayana ama tozdan, çamurdan arınmış bir sürece getirdik. Artık yavaş yavaş hedefimiz oluşmaya başladı.

Çankırıspor Çankırı’nın Vazgeçilmez Bir Unsuru

*Kongrede güven tazelemiş bir başkan ve yönetimi olarak yeni sezonda Çankırıspor’un hedefini belirlediniz mi?

Önümüzdeki yıl bir hedef belirledik; play-off oynamak. Play-off oynadıktan sonra şampiyon olup birinci lige çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için artık bir takım koşullar oluştu. Çankırılı da Çankırıspor’un bilincinde. Çünkü 4 yıldır tanıtım kampanyalarını sürdürdük biz. Her programda varız. Karşılaşmışızdır sizlerle de. Ankara, İstanbul, İzmir’deki her programa katılmaya gayret gösteriyoruz Çankırıspor’u tanıtmak için. Çünkü Çankırıspor Çankırı’nın vazgeçilmez bir unsurudur. Bunun ısrarla altını çiziyoruz. Dünyayı saran futbol coşkusunun Çankırı için çok önemli bir tanıtım aracı olduğu kanaatindeyim.
*Çankırıspor’un, belirlediğiniz hedeflere ulaşmasını sağlamak için transfer çalışmanız var mı?

Transfer politikamız, teknik heyetimizin yaptığı çalışmalar doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu sene ligimiz ve gurubumuz oldukça renkli. Göztepe’den, Kartal’dan, İnegölspor’dan, Kırklareli’nden, Gümüşhane’den, Giresun’dan oluşan çok farklı bir yelpaze var. Çok güçlü ve köklü takımlar var ligde. Biz de uyguladığımız doğru transfer politikaları ile bu köklü ve güçlü takımlarla mücadele ederek hedefe varmayı umuyoruz.

*Yakın geçmişte gerçekleşen ve yönetim olarak güven tazelediğiniz kongreyi değerlendirir misiniz?

Yaklaşık üç – dört hafta önce açık duyuruda bulunduk. Taliplisi varsa bayrak teslimi yapalım şeklinde. Sanıyorum insanların bizlere inancı ve teveccühü tam puan olarak devam ediyor. Bu yönde bir girişim söz konusu olmadı. Biz de aldığımız işi tesisleşme noktasında bir yere getirdik. Ama sportif başarıda da bir yere ulaştırmak için yeni bir liste ile yeniden aday olduk.
Listemiz ilginç bir karmadan oluşuyor. İçerisinde; Sayın Başbakan’ın danışmanlarından tutun da Çankırılı olmayan pek çok insan yer alıyor. 9 kişilik yönetim kurulunun 4 üyesi yine kadın. Bunlardan bir tanesi Başbakan’ın danışmanı, bir kadın üyemiz Çerkeşli petrol işletmecisi, bir başka kadın üyemiz iş kadını ve diğeri de benim.

*Çankırılı olmayan Yönetim Kurulu üyesi kadınların Çankırı ile bağı var mı?
Üç kadın yönetim kurulu üyesinin Çankırı ile bağı var, bir kadın üyemizin Çankırı ile bağı yok. Çankırıspor Türkiye’ye mal olmuş bir kulüp artık. Dolayısı ile de yönetiminde Türkiye’nin değişik yöresinden insanların olması kadar doğal bir şey yok.

cankirispor baskani Sevda Karaali

Zorluklar Akıllı Ve Çalışkan İnsanların Aşması İçindir

*Erkek egemen bir spor olan futbol ağırlıklı faaliyet gösteren kulübün kadın başkanı olmanın zorluklarından söz eder misiniz?

Bu konuya hiç girmeyelim isterseniz. Biz bu sezon iyiliklere, güzelliklere motive olduk. Kulüp olarak mücadelemizde güzel bir sonuç almayı hedefliyoruz. Her işin zorluğu mutlaka var. Ama zorluklar akıllı ve çalışkan insanların aşması içindir.
*Son olarak sizin söylemek istediğiniz Bayrama ve Ramazan mesajı da olarak neler?

İstanbul’daki her etkinlikte mutlaka karşılaşıyoruz. Sizler de mutlaka Çankırıspor’u haber yapıyorsunuz. Çankırıspor’a desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm inananların Ramazanı ve yaklaşan bayramını kutluyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ