logo

SGK Emekli Maaşında Yeni Düzenleme Yapıldı

SGK Emekli Maaşında Yeni Düzenleme Yapıldı

Ocak ayında açıklanan enflasyon verileri ile yapılan maaş düzenlemesine yapılan ek zamdan sonra yeni bir düzenleme ile emekli maaşı artış oranı revize edildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Son dakika haberi ile SSK ve Bağkur emeklilerini maaş zammıyla ilgili orandaki değişikle Ocak ayı zam oranı yüzde 49.25’e yükseltildiği açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan yeni düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 49.25 olacağını açıkladı.

SSK ve Bağ-Kur üyesi SGK emeklileri maaş artışında yapılan yeni düzenleme sonucu kök maaşlarda değişiklik yaşandı. Kök Maaş Nedir? Kök Maaş nasıl bulunur?

EMEKLİ EK ZAM ARTIŞI

2024 yılı Ocak ayı düzenlemesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine açıklanan enflasyona ilave 5 puan artış verilmiş, artış oranı yüzde 37.57’den yüzde 42.6’ya yükselmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapılarak Ocak ayı zam oranı yüzde 49.25’e yükseltildi.

EK ZAM 11.68 PUANA YÜKSELİYOR

TBMM Genel Kurulu’ndaki ek zam teklifindeki 5 puanlık refah payı önerge ile 11.68 puana yükseltilerek Ocak ayı zam oranı yüzde 49.25’e çıkarılacak. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ek zam farkları hesaplara yatırılacak.

Yeni düzenlemeyle kök maaşı 6500 lira olan emekli, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın üzerinde aylık alacak.

FARKLAR 1 HAFTADA HESAPLARA YATIRILACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışının yüzde 49,25’e yükseltildiğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin aldıkları zam oranı aynı değildi. Buradan emeklilere de bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını Ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra farklar 1 haftada hesaplara yatırılacak.” dedi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışında yapılan yeni düzenleme ile birlikte kök maaşlarda da değişiklik yaşandı.

EMEKLİNİN KÖK MAAŞ BULMACASI!

En düşük emekli maaşı alan kişilerin büyük çoğunluğu kök maaşını bilmiyor. 7500 lira en düşük emekli aylığı aldıkları için aslında hak ettikleri gerçek aylıkları bilmedikleri için maaşlara yapılan zamlarla kök maaşlarının ne kadar olduğunu da tahmin edemiyorlar.

Kök maaşı bulmak için çok kolay yöntemlerden e-Devlet şifresi olan tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaşlarını kolayca tespit edebiliyor.

SSK VE BAĞ-KURLULARIN KÖK MAAŞI NASIL BULUNUR?

7500 lira en düşük emekli maaşı alanlar kök maaşı bulmak için SSK ve Bağkur emeklisi SGK’lının farklı yöntemleri kullanması gerekiyor.

SSK EMEKLİSİ KÖK MAAŞI NASIL BULUNUR?

SSK’dan emekli olanlar için e-Devlet’e giriş yapıp arama kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

Ardından “Detay” kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan “5510 Ek 19 Miktarı” yazan yerdeki tutarı 7500 liradan çıkarması gerekiyor. Böylece kök maaş ek ödeme dahil ortaya çıkmış oluyor.

BAĞ-KUR EMEKLİSİ KÖK MAAŞI NASIL BULUNUR?

Bağ-Kurlular ise e-Devlet’e girip arama kısmına “4B Emekli Aylığı” yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

Gelen pencerede “4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın” sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK’ya ait döküm görülecektir.

Sayfanın en altında “Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı” yazan yerin karşısındaki rakamları 7500 liradan çıkarınca kök maaşınızı ek ödeme dahil bulabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ