logo

Shakespeare Uyarlaması ‘Richard’ Üç Ayrı Oyunla Seyirci Karşısında

Shakespeare Uyarlaması ‘Richard’ Üç Ayrı Oyunla Seyirci Karşısında

Okan Bayülgen’in Shakespeare’in ünlü trajedisinden hareketle yazıp yönettiği ve oynadığı “Richard”, eylül ayında üç oyunla izleyiciyle buluşuyor.

İzleyenlere sürprizlerle dolu bir deneyim sunan Kabare Dada yapımı oyunun biletleri Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Kabare Dada’nın Shakespeare’in Richard’ına bu yüzyıldan baktığı ve modern filozofların yaklaşımlarıyla ele alarak Richard’ın gerçekliğini ve Shakespeare’in Richard’ı hikâyeleştirmesini tartışmaya açtığı “Richard”, Antalya, İzmir ve Bursa’da seyirciyle buluşuyor. Kalabalık oyuncu kadrosu içerisinde Okan Bayülgen’in Richard karakterini canlandıracağı oyunun biletleri Türkiye’nin lider etkinlik platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Seyircileri sürprizlerle dolu ve heyecanlı, unutulmayacak bir deneyime davet eden oyun, 14 Eylül’de Antalya Açıkhava Tiyatrosu, 16 Eylül’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve 19 Eylül’de ise Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda perde açacak.

Yıl 2012. Kral III. Richard’ın kemikleri Leicester’da bir otoparkta bulunur. Kemiklerin adli tıp uzmanlarınca araştırılıp, kanıtlanması uzun bir zaman alacaktır. Londra’da çoğunlukla sıra dışı sanat oyunları üreten küçük bir tiyatro ise aynı dönemde istek üzerine III. Richard oynayacaktır. Bu arada tiyatroya sığınan ve polis tarafından aranan kimliksiz kriminal bir adam vardır.

Tiyatroya sığınan “Richard” önce oyundaki Richard rolünü, daha sonra da oyunun sahneye konuluşunu üstlenir. “Bozuk yapısı” gereği var olan düzene devletin ya da tiyatronun yapısına karşıdır. Bir yandan hoşgörülü ve demokrat sanatçıların desteğini alırken, diğer yandan tiyatrodaki yapıyı bozmakta, sanatın kurumsal etik ya da hiyerarşik her şeyine karşı gelerek, ortaya alışılagelmemiş bir Richard prodüksiyonu çıkarmaktadır. Drag Queen showlarından, moda defilelerinden ilham almakta, oyuncu olmayan insanları oyuna yerleştirmekte tiyatronun çatısından, insanların özel hayatlarına kadar maddi manevi her şeyi yıkmaktadır. Tiyatro bir facia ile sarsılır. Bu sırada Krallık, III. Richard’ın cenaze törenine hazırlanmaktadır.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ