logo

Sivas İmranlı CHP’li Belediye Başkanı Murat Açıl Yaşamını Kaybetti

Sivas İmranlı CHP’li Belediye Başkanı Murat Açıl Yaşamını Kaybetti

Sivas’ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Trafik kazasında yaralanan İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl yaşama veda etti.

Murat Açıl’ın yaşama veda ettiği acı haberi Sivas Valisi Salih Ayhan duyurdu. Valisi Ayhan, İmranlı’ya 10 kilometre kala iki aracın çarpışmasıyla trafik kazasının meydana geldiğini, yaralılara olay yerinde ilk müdahalenin yapıldığını aktardı.

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’n ölüm haberinin duyulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ataşehir’in de arasında olduğu partililerden taziye mesajları geldi.

Sivas’ta hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu, aralarında İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ın da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Aralarında İmranlı Belediye Başkanı Açıl’ın da olduğu yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edildi. Kaza sonrası hastaneye kaldırılan Murat Açıl kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 4 ağır yaralı bölge hastanelerinde tedavi altına alındı.

Murat Açıl, Mart 2019’daki yerel seçimlerde CHP’den aday olmuş ve yüzde 38 oyla belediye başkanı seçilmişti. Evli ve 4 çocuk babasıydı.

Sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Acımız çok büyük! Geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan İmranlı Belediye Başkanımız Murat Açıl’a Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun!” dedi.

MURAT AÇIL KİMDİR?

1968 yılında Sivas’ın İmranlı ilçesinde dünyaya gelen Murat Açıl 6 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.
Lise öğrenimini İstanbul’da okudu. Önlisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünde, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.
Üniversite eğitiminin ardından ticaret hayatına atıldı. 25 yıldan fazla plastik sektöründe, uluslararası beyaz eşya firmalarına üretim yaptı. Eğitim sektöründe de 5 yıla yakın süre yer aldı.

Üniversitelerde kişisel gelişim, mülakat teknikleri, girişimcilik ve çalışma hayatında başarının yolları vb. gibi konularda çeşitli seminerler verdi.

İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİYAD) başkanlığı yaptıktan sonra Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği (SİVGİAD) kurucu ve onursal başkanlığı yaptı.
2019 yerel seçimlerinde Sivas’ın İmranlı ilçesine CHP’den belediye başkanı seçildi.

Murat Açıl, 29 Kasım 2021 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti.

Spor, sanat ve edebiyatla yakından ilgilenen Murat Açıl, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesiydi.

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, Evli ve dört çocuk babasıydı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ