logo

‘Sivaslılar Battal Başkan’la El Ele’

‘Sivaslılar Battal Başkan’la El Ele’

atasehir_sivasAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Örnek Mahallesi Vadi Düğün Salonu’nda Sivas Suşehrili meclis üyesi aday adayı Adnan Yılmaz’ın tanıtım toplantısına katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday adayı Sivas Suşehrili Adnan Yılmaz tanıtım toplantısı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın katıldığı bir törenle gerçekleşti. Başkan Battal İlgezdi tarafından parti rozetinin takıldığı toplantıda CHP’ye katılım gerçekleşti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Örnek Mahallesi Vadi Düğün Salonu’nda kalabalık bir katılımcı tarafından, “Ataşehir, Sivas, Suşehri ve Akıncılar Battal Başkan’la El Ele” pankartı ve sloganı ile karşılandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi salonda girişte tek tek selamlaştığı Sivaslılar tarafından alkışlarla karşılandı.

Yöre sanatçısı Nazmi Can’nın seslendirdiği bölge türküleri eşliğinde halaylar çekildikten ve konuşmalardan sonra Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday adayı Adnan Yılmaz’a Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından CHP parti rozeti takıldı.

“Sivas, Suşehrliler, Gölovalılar ve Akıncılar hiçbir ayrım gözetmeden hizmet veren, kapılarını herkese açan değerli Başkan Battal İlgezdi ile el ele olduğumuzu vurgulamak istiyoruz” diyerek karşılanan Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Hüseyin Hışman, Stk, dernek başkan ve yöneticileri Ataşehir’de yaşayan Sivaslılar ile Ataşehirliler katıldı.

Adnan Yılmaz’ın kısa teşekkür konuşması sonrası kürsüye gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Başta hanım kardeşlerim olmak üzere bizim toprakların yiğit insanlarına selam olsun” diye katılımcıları selamladıktan sonra; “20 ay önce ilçe başkanı seçildiğim zaman bütün hemşerilerim İlçe Binamızı şenlendirdiler. Sade Sivaslılara değil bütün vadi boyundan dostlarıma selam olsun. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak hedef koymuş. Bu ülkede yapılan bütün devrimlerde CHP’nin imzası vardır. Bunu bazıları görmemezlikten gelip nankörlük yapıyorlar. Bu ülke 2002’de kurulmadı. Bizim güvencemiz kişiler değil demokrasidir… Sizsiniz…  Kimse irademizi ipotek altına alamaz. Suriyeli kardeşlerimizin gözyaşları ve kanında maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut iktidarının payı var.  Biz umut, huzur diyoruz, Çağdaş bir ülke diyoruz. Ürettiğini kardeşçe paylaşan bir ülke diyoruz. Eksiklerine rağmen başarıyı sağlayan belediye ekiplerine yeni dönemde sizin desteğinizle de güçlenerek ve aramıza katacağınız yeni kardeşlerimizle birlikte yeni bir ruhla bu hizmetlerimizi daha da fazla başarıya ulaştıracağız” diye konuştu.

“Yandaş için değil Vatandaş için çalışan” anonsuyla kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Mustafa Sarıgül’ün Zeytinburnu’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan A. adaylığı açıklamasını yaptığı duyurusunu yaptıktan ve selamını ilettikten sonra ; “ Benim anlayışımda insan var. Bire kentte yaşıyorsanız insanları mutlu etmeniz gerekir. İster alevi olsun, ister suni olsun, ister Kürt olsun. Bu anlayışı oturtursanız başarılı olursunuz. Geldiğimiz gün itibariyle hangi anlayışta olursa olsun, kim olursa olsun ona hizmet ettik. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi’nde yüzde 85 oy, Ferhatpaşa Mahallesi’nde yüzde 10 oy aldım. Ferhatpaşa’nın alt yapısı, yolu, kanalı, parkı yoktu, hiçbir şeyi yoktu. Seçildiğimde Ferhatpaşa’da 7 günde bir çöp alıyorlardı bütün konteynerleri toplayıp götürdüler.  Böyle hainlik olur mu? Bu anlayışı değiştireceğiz demiştik ve değiştirdik” dedi.

“Sivas Cumhuriyeti kuran, Atatürk’e omuz veren, hizmet eden bir kentimiz. Bu gün aldığımı her nefesi Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz.  Birlikte verilen kuruluş mücadelesine ve milli değerlerinin önemine değinen Battal İlgezdi; “Demokrasi araçtır, amaç değil” diyenlere hesap sorulması gerektiğini vurguladığı konuşmasın şöyle devam etti; “İsteyen camiye, isteyen cem evine, isteyen kiliseye gider. İbadet Allah ile kulun arasında olan bir olaydır. Siyasete bu işi malzeme yapmayacağız. Bu doğru değil. Rahmetli Erbakan, Türkeş, Ecevit ulusalcıdırlar. Bu ülkeye sahip çıkmışlardır. Dün Anadolu’da tarım vardı, bu gün var mı? Satılmadık bir şey kaldı mı? Siyasete türbanı, dini imanı karıştırmayın, bırakın bu işleri. Dediler ki bir adam bulalım Irak’a girelim, Suriye’ye girelim… Buldular ve girdiler. Siyaset yapanlar gücünü sizden alıyorlar. Takım tutar gibi parti tutmayın. Ben  bu  kenti değiştireceğim dedim ve değiştiriyoruz ” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ