logo

SMA Hastalarının SUT’a Tabi İlaçlara Erişimi Açıldı

SMA Hastalarının SUT’a Tabi İlaçlara Erişimi Açıldı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal medyada, SMA hastalarının Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) tabi ilaçlarını daha önce olduğu gibi temin etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalarının SUT’a tabi ilaçlarının erişimi ile ilgili konu çözüme kavuştu. Çözüm sinema ve TV oyuncusu Bergüzar Korel tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı ardından geldi.

Konu hakkında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalarının Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) tabi ilaçlarını daha önce olduğu gibi temin etmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşım yapan Bakan Selçuk, SMA hastalarının tedavisinde kullanılan SUT’a tabi ilaçlarının erişimi ile ilgili yaşanan sorunların çözüldüğünü açıkladı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk paylaşımında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sosyal medya hesabında, “SMA hastalarımızın tedavisinde kullanılan SUT’a tabi ilaçların erişimi ile ilgili konu çözüme kavuşmuştur. SMA hastalarımızın SUT’a tabi ilaçlarını daha önce olduğu gibi temin etmeye devam edeceğiz. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin.” açıklamasına yer verdi.

Bir süredir ilça bekleyen, tedavisi yarım kalan SMA hastalarının sorununu gündeme taşıyan oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından yaptığı duygusal bir paylaşımla SMA hastalarının sesini duyurmaya çalışarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım istemişti.

Ünlü sinema ve TV oyuncusu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından göz yaşlarıyla yaptığı duygu yüklü bir paylaşımla SMA hastalarının sesi olmuş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım istemişti.

Korel tarafından sosyal medya hesabından yapılan duygu yüklü bir paylaşımın ardından açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalarının Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) tabi ilaçlarını temin edeceklerini duyurdu.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

BEEGÜZAR KOREL'İN SMA HASTALARINA UMUT OLAN İLAÇ ERİŞİMİ YOLUNU AÇAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI …

Recep Kenan paylaştı: 20 Ağustos 2020 Perşembe

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ