logo

SMA Hastalığı Tedavisinde Kullanılan İthal İlaca Erişimin Kolaylaştırıldı

SMA Hastalığı Tedavisinde Kullanılan İthal İlaca Erişimin Kolaylaştırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK SUT’nde yapılan düzenleme ile SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ithal ilaca erişimin kolaylaştırıldığını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan düzenleme ile SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ithal ilaca erişim kolaylaştırıldı. SMA hastalarının tedavisi ile ilgili düzenleme ile test zorunluluğunun kaldırıldığı açıklandı.

SMA TEDAVİSİNDE KULLANILAN İTHAL İLACA ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan düzenleme ile SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ithal ilaca erişim kolaylaştırıldı. Hastalığın başlangıç tedavisi sonrasında, tedaviye devam edilip edilmeyeceğine yönelik kriterler çeşitli testlerle belirleniyordu.” İfadelerine yer verdi.

İLACA DEVAM İÇİN TEST ZORUNLULUĞU KALKTI

SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ithal ilaca ulaşım konusunda yapılacak düzenlemeyi duyuran  Bakan Vedat Bilgin, “Hastaların ve yakınlarının söz konusu testlerin uygulanması sürecinde yaşadığı zorluk ve mağduriyetleri önlemek amacıyla ilaca devam etmek için bu test sonuçlarının uygun olması zorunluluğu kaldırılmıştır. Böylece çok daha fazla SMA hastası tedaviden faydalanabilecektir.” Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Tarafından yapılan Açıklama

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ