logo

SMA Hastası Yusuf Polat Doğum Gününde Yaşam İçin Destek Bekliyor

SMA Hastası Yusuf Polat Doğum Gününde Yaşam İçin Destek Bekliyor

Bu gün doğum gününü kutlayan 5 yaşındaki Yusuf Polat, ölümcül bir kas hastalığı olan SMA hastalığı ile mücadele ediyor. SMA hastası Yusuf Polat’ın tedavi için desteğe ihtiyacı var.

Recep Kenan/itvhaber.com

5. Yaş gününü kutlayan, mücadele ettiği SMA Tip-1 hastalığının tedavisi için gerekli olan 2 milyon 200 bin dolar SMA hastası Yusuf Polat, bu güne kadar düzenlenen kampanyalarla bu yüzde elli seviyesinde kaldı.

TEDAVİ İÇİN SON 400 GRAM

 SMA Tip-1 hastası Yusuf Polat’ın tedavi kriterlerinden olan kilo sınırı için ise son 400 gramı var. Tedavi için gerekli ağırlık sınırında kalabilmek için de açlıkla mücadele veriyor.

TEDAVİ İÇİN 2 MİLYON 200 BİN DOLAR GEREKLİ

SMA hastası Yusuf Polat’ın tedavi olabilmesi için hem 2 milyon 200 bin dolar hem de 13,5 kilo sınırını aşmaması gerekli. Yaklaşık 13,1 kilo olan Yusuf hem açlıkla hem de hastalığıyla mücadele ediyor.

5. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLAYAN SMA’LI YUSUF YAŞAMAK İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Kocaeli’de yaşayan Polat ailesinin 2017’de kucaklarına aldıkları bebekleri Yusuf’a henüz 6 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi kondu. Bu ölümcül ve ilerleyici kas hastalığından kurtulabilmesi için ise 2 milyon 200 bin dolarlık bir tedaviye ihtiyacı var. Ancak 5. Yaş gününü kutlayan Yusuf, halen o tedavi olacak maddi olanaklara sahip olamadı.

VALİLİK İZİNLİ “YUSUF’A NEFES OL” KAMPANYASI

Ailesinin başlattığı ve çeşitli STK ile kişilerden de destek gören valilik izinli “Yusuf’a Nefes Ol” kampanyası ile tedavi için gerekli olan paranın henüz yüzde 50’si toplanabildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ