logo

Soğuk, Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Hava Geliyor

Soğuk, Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Hava Geliyor

Yurdun batı bölgelerinden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi, yağışların bazı bölgelerde kar yağış şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı hava ile birlikte hafta ortasından itibaren azalarak mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, batı kesimler ile Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YER YER KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAFTA SONU YÜKSEKLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yapılan tahminlerde yağışların Cuma gününden başlayarak hafta sonunda Doğu Bölgeleri ağırlıklı yükseklerde kar şeklinde gerçekleşmesi ön görülüyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ