logo

 ‘Soma Faciasında Ölü Madenci Sayısı Azami 301 – 302’

 ‘Soma Faciasında Ölü Madenci Sayısı Azami 301 – 302’

taner-yildizEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 284 ölü çıkarılan madenci ve madende olduğu düşünülen 17 – 18 madenci ile en fazla 301 ya da 302 olmasını beklediklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı açıklamada madende en fazla 18 madencinin daha madende olma ihtimali olduğunu bu yüzden kesin rakam açıklamadıklarını ifade ederek madende kalan işçilerin tamamının hayatını kaybettiği düşünüldüğü zaman Soma Faciasında ölü madenci sayısının 301 – 302’yi geçmeyeceğini düşündüklerini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Soma’da çıkarılmayı bekleyen madenci sayısındaki belirsizliğin, dışarı çıkan madencilerden kaza sonrası arkadaşlarını kurtarmak amacı ile daha sonra tekrar madene geri dönenler olmasından kaynaklandığını belirtti.

“Gerek ailelerimizin başvuruları gerekse özel şirketin dokümanları verdiği veriler neticesinde içeride maksimum 18 işçi kardeşimizin olduğunu görüyoruz” diyen ve  ‘En fazla 302 işçiyi kaybetmiş olabiliriz” diye konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da son durum hakkında açıklama yapıp, madende 18’den fazla işçi olmadığını düşündüklerini belirterek; “En fazla 302 işçiyi kaybetmiş olabiliriz” dedi.

DNA testi için 16 aileden örnekler alındığını, Adli Tıp Kurumu’nda değerlendirildiğini ve eşleştirmelerin yapılacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Saat 09:55’te yaptığı açıklamada,”19 aile içeride yakınım var diyerek başvurdu. Maden ocağında mahsur kalan işçi sayısının 18’den daha fazla olmadığını tahmin ediyoruz. 301 gibi bir sayı ile kayıplarımızı kapatabiliriz” dedi.

Tahkimatın devam ettiği ocakta karbon monoksit gazının düştüğünü bunun da yangının sönme aşamasında olduğunu belirten Bakan Yıldız, 284 olarak açıklanan ölü çıkarılan madenci sayısının, madende olduğu düşünülen 17 – 18 madenci ile birlikte en fazla 301 ya da 302 olmasını beklediklerini açıkladı.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ