logo

Soma Maden Faciasının Yıldönümü

Soma Maden Faciasının Yıldönümü

Bir yıl önce bugün Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madenci iş cinayetinde şehit olduğu ve Türkiye’yi yasa bürüyen maden faciasının yıl dönümü.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Soma A.Ş.’nin madende gerekli önlemleri almamasıyla yaşanan faciada 301 madenci şehidinden geri onlarca kadın ve 442 yetim çocuk kaldı.

Soma’da geçen yıl 13 Mayıs’ta meydana gelen Soma Maden faicasında, 301 madenci hayatını kaybetmişti.

Türkiye’nin en büyük maden kazası olan ve büyük üzüntü yaratan facia sonrasında toplumun her kesiminden Soma’ya vatandaşlar akın etti. Birçok kurum da Somalı işçilerin ailelerine yardımlarda bulundu.

Faciayla ilgili olarak ise, tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik’in tutuklu, diğerleri tutuksuz olan 45 sanığın yargılanmalarına başlandı.

13 Mayıs 2014 tarihinden bu güne suçluların hala cezalandırılmamasıyla acıları daha da ağırlaşan şehit madenci aileleri acılarıyla baş başa yaşıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ