logo

Son Üç Ayda Türkiye’nin Gündeminde Zamlar İlk Sırada

Son Üç Ayda Türkiye’nin Gündeminde Zamlar İlk Sırada

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Barometresi Mart 2022 raporuna göre son üç ayda Türkiye’nin gündeminde ilk sırada ürünlere gelen zamlar yer aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Barometresi Mart 2022 raporu, 22-31 Mart 2022 tarihleri arasında 638 İstanbul sakini ile telefon üzerinden görüşülerek hazırlandı.

SON ÜÇ AYDA TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE ZAMLAR İLK SIRADA

Son üç ayda Türkiye’nin gündeminde ilk sırada ürünlere gelen zamlar yer aldı. Araştırmada 2022’nin ilk üç ayında Türkiye’nin gündeminde ilk sırada ürünlere gelen zamların yer aldığı görüldü.

Katılımcıların %27,2’si et, yağ, şeker gibi market ürünlerine; %24,5’i elektrik, doğalgaz, su faturalarına yapılan zamların Mart ayında Türkiye’nin gündemi olduğunu belirtti.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI TÜRKİYE GÜNDEMİNDE ÜÇÜNCÜ SIRADA

İstanbul Planlama Ajansı araştırması katılımcılarına göre Türkiye gündeminde üçüncü sırada %18,6 ile Ukrayna-Rusya Savaşı yer aldı.

ZAMLARDAN SONRA KIRMIZI ET, AYÇİÇEK VE ZEYTİNYAĞI HİÇ ALAMADI

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Barometresi Mart 2022 raporuna göre katılımcılar, artan market fiyatlarından sonra kırmızı et, ayçiçek yağı ve zeytinyağı ürünlerini hiç alamadığını belirtti.

Katılımcıların %45,6’sı kırmızı et, %36,5’i ayçiçek ve zeytinyağı ürünlerini artan market fiyatlarından sonra hiç alamadığını belirtti. Bu ürünleri süt ve süt ürünleriyle sebze meyve takip etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ