logo

SONAR Açıkladı: ‘En Başarılı Büyükşehir Başkanı İmamoğlu’

SONAR Açıkladı: ‘En Başarılı Büyükşehir Başkanı İmamoğlu’

SONAR Araştırma şirketi büyükşehirlerde yeni yıla girmeden 1 Kasım-27 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiş en geniş kapsamlı yerel yönetim performans araştırmasını yayımladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

SONAR Araştırma şirketi anket sonuçlarına göre yüzde 56.4 oy alan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu en başarılı büyükşehir belediye başkan seçildi.

1 Kasım-27 Aralık tarihinde yapılan SONAR Araştırma şirketi anketinde yurttaşlara “yaşadığınız şehirdeki belediye başkanı başarılı mı?” sorusu soruldu.

İLK 10’A GİREN İSİMLER BELİRLENDİ

20 büyükşehrin 7 tanesinde yüz yüze, 13’ünde ise telefonla yapılan ankette sıralamada ilk 10’a giren isimler belirlendi.

EKREM İMAMOĞLU EN BAŞARILI BAŞKAN SEÇİLDİ

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı tarafından açıklanan anket sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu en başarılı başkan seçildi.

TUNÇ SOYER ÜÇÜNCÜ

Listenin ikinci sırasında AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen var. Sekmen’in oy oranı ise 56.1. İzmir’in CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yüzde 55.6 ile üçüncü sırada. Dördüncü sırada da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın var. Akın’ın oy oranı ise yüzde 54.7.

ESKİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN BEŞİNCİ

Beşinci sırada ise Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen var. Eskişehirlilerin yüzde 53.8’i Erşen’in icraatlarından memnun olduklarını söyledi.

ANKARA BB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ YÜZDE 52 İLE 6. SIRADA

Yaptığı birçoğu ilk olan uygulamalarla Ankaralılar dışında ülke genelinde beğeni alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yüzde 52 ile 6. Sırada yer aldı.

 Araştırmada, yüzde 51.7 ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 7., 50.9 ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 8,, 49..5 ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 9. Ve 48.2 ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 10. Sırada yer aldılar.

ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK DAHİL EDİLMEDİ

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı http://www.ahakanbayrakci.com/ tarafından sosyal medyadan yayınladığı anket için Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in rahatsızlığı nedeniyle araştırmaya dahil edilmediğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ