logo

Sonar Anketinde En Başarılı Büyükşehir Başkanları Belirlendi

Sonar Anketinde En Başarılı Büyükşehir Başkanları Belirlendi

Koronavirüs döneminde en başarılı belediye başkanlarının belirlendiği araştırma yapan Sonar Araştırma şirketi, anketin çalışması sonuçlarını açıklandı.

Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar Araştırma şirketi anket çalışmasına göre, en başarılı büyükşehir belediye başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Dünyayı etkileyen pandemi dönemi koronavirüs salgını ile mücadele günlerinde en başarılı belediye başkanlarını belirlediği bir anket çalışması yapan Sonar Araştırma şirketinin araştırması Temmuz ayında, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine dayanarak 20 büyükşehirde ve İstanbul’un 39 ilçesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Büyükşehirlerde 1000’er İstanbul’da ise 600’er kişi ile yüz yüze anket ve telefonla (CATI) anket aracılığıyla gerçekleştirilen araştırmada, salgın döneminde belediyelerin hizmetlerinin başarı oranları yer alıyor.

Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerin katıldığı araştırmayla ilgili “Alınan yanıtların, vatandaşların koronavirüs dönemi hizmetleriyle ilgili görüşlerinin yanı sıra, kendi belediye başkanlarıyla ilgili genel imajlarını da içerdiği gözlenmiştir” bilgisini veren Sonar, çalışma kapsamında 20 büyükşehir belediye başkanı ve İstanbul’daki ilçe belediye başkanlarının kendi seçmenleri nezdinde sorgulandığını kaydetti.

ANKETİN İLK SIRASINDA İMAMOĞLU, İKİNCİ SOYER

Sonar şirkerketi anketinden çıkan sonuçlara göre, koronavirüs salgını mücadelesinde en başarılı belediye başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olan CHP’li Ekrem İmamoğlu olarak belirlendi. İlk sırada yer alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kinci sırada yer alan bir başka CHP’li, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer izledi.

3. AK PARTİLİ MEHMET SEKMEN, 4. ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ

Üçüncü sıraya Erzurum Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, dördüncü sıraya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş, beşinciliğe ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek yerleşti. 

İLK 10’DA 5 CHP’Lİ, 4 AK PARTİLİ, 1 MHP’Lİ BAŞKAN

Sonar Araştırma şirketinin çalışması anket sonuçlarına göre büyükşehirlerde ilk 10’da 5 CHP’li, 4 AK Partili, 1 MHP’li belediye başkanı bulunuyor.

KORONAVİRÜS DÖNEMİ ANKET SONUCU

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ