logo

Sosyal Medya Canlı Yayın Platformu Twitch Nedir?

Sosyal Medya Canlı Yayın Platformu Twitch Nedir?

Twitch, Twitch TV, canlı yayın ve sohbet seçeneği olan, izleyiciler ile anlık olarak konuşabilinen online oyunların canlı yayınlandığı bir sosyal medya platformudur.

Twitch Nedir? Ya da Twitch TV Nedir? Instagram, Facebook ve Youtube gibi bir sosyal medya platformu olan Twitch TV canlı yayın ve online oyunların canlı yayınlandığı platformdur.

Twitch ya da Twitch TV online oyunların canlı yayınlandığı bir sosyal medya platformudur. 2011 yılından beri hayatımızda olan bu oyun platformunun kurucuları Justin TV’nin kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear’dır. Genellikle League of Legends yani halk arasında LOL oyunu üzerinden canlı yayın yapılan bu platform takipçileriniz 5000’i geçtiği zaman Twitch ile anlaşarak para kazanabileceğiniz bir platformdur.

Twitch online bir Televizyon programıdır. Canlı sohbet seçeneği olan Twitch de izleyicileriniz ile anlık olarak konuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Twitch’de sadece oyun oynayarak değil farklı yeteneklerinizi gösterdiğiniz canlı yayınlar açarak da para kazanabilirsiniz. (Resim Çizme, müzik yayını açma vb.)

Diğer sosyal medya kanalları gibi Twitch de – eğer online oyun oynamayı seviyorsanız – oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bir ortamdır. Global bir uygulama olan Twitch TV ile tüm dünya üzerindeki canlı yayınları bir sınırlama olmadan izleyebilirsiniz.

Twitch oldukça popüler bir sosyal medya kanalıdır, bu yüzden bu sahada para kazanmanız da mümkündür. Eğer profesyonel bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız ve oyun platformlarında başarılarınız var ise Twitch üzerinden para kazanmanız mümkündür. Sadece LOL değil farklı bir çok oyun üzerinden de yayın yaparak para kazanabilirsiniz.

Peki Twitch üzerinden nasıl para kazanılır? Bu noktada 2 yöntem vardır;

1. Bağış yoluyla para kazanma

2. Twitch ile ortaklık kurarak para kazanma

Hadi şimdi Twitch üzerinden para kazanma yöntemlerini inceleyelim.

Twitch Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Twitch üzerinden para kazanma bağış yapma şeklinde gerçekleşiyor. İzleyicileriniz ya da takipçileriniz ekranda bulunan bağış yap butonunu tıklayarak size para gönderebiliyor. Mac, Plastation 3, PS4 ve PS5, Windows, Xbox gibi oyun konsollarını kullanarak Twitch üzerinden ekran paylaşımı yapabilir ve canlı yayın açabilirsiniz.

Twitch bir çok dile entegre olarak çalışabilmektedir. Türkçe dil seçeneği de olan bu sosyal medya platformunda rahat bir şekilde canlı yayın açabilir ve takipçilerinizi genişletebilirsiniz. Bunun yanı sıra Amerika merkezli olan Twitch’de global yayınları izleyebilir ve bağış yapabilirsiniz.

Yapılan bir araştırmaya göre maalesef ki Twitch üzerinden para kazanma Türkiye’de biraz zor görünüyor. Çünkü kullanıcıların bağış yapma konusunda biraz çekingen olduğu belirtiliyor.

Bu yüzden Türkiye’de Twitch üzerinden para kazanmak için oldukça keyifli ve eğlenceli bir oyun kanalı oluşturmanız ve kullanıcıları etkilemeniz gerekmektedir.

Bunun yanı sır Twitch üzerinden para kazanmanın bir yolu daha vardır. Bu da Twtich ile ortalık kurarak para kazanmaktır.

Twitch ile Ortaklık Nasıl Kurulur?

 Twitch ile ortaklık kurmanın ilk koşulu 5000 aboneye ulaşmaktır. 5000 aboneli bir kanalın izleyici kitlesi oluşturması oldukça yüksek bir ihtimaldir. Bu noktadan sonra Twitch’e ortaklık teklifi sunarak bu platform üzerinden para kazanabilirsiniz. Twicth ortaklık teklifinizi kabul ederse canlı yayın kanalınıza özel SUBSCRIBER diye bir buton eklenecek ve kullanıcılar bu buton üzerinden size abone olmak için para ödeyecek.

Bu noktadan sonra kanalınıza abone olma ücreti 5$ olacak ve diğer yayıncılar kanalınıza bu ödemeyi yapmadan abone olamayacak. Lakin Twitch ile ortaklık kurduğunuz için bu 4$ abonelik ücretinin 1,5$’lık kısmı size verilecek. Geri kalanı Twitch platformuna iade edilecek.

Twitch üzerinden para kazanmak aslında bu kadar kolay. Sadece kendine güveniyorsanız ve biraz da eğlenceli yayın yaparak (yani sohbetine güveniyorsan) kullanıcıları etkilerim diyorsanız bu platform tam size göre. Dünya çapında profesyonel bir oyuncu olabilir ve hatta bu noktada yüksek meblalar kazanarak ülkenizi temsil edebilirsiniz.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ