logo

SP’Lİ GÜRLÜ: HERKES SUSSA DAHİ, BİZ SUSMAYACAĞIZ!

SP’Lİ GÜRLÜ: HERKES SUSSA DAHİ, BİZ SUSMAYACAĞIZ!

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, SP Üsküdar İlçe Başkanlığı Divan Toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı Divan Toplantısı, Üsküdar’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Partinin İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan’ın da katıldığı programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, 20 Temmuz’un Saadet Partisi’nin kuruluş yıldönümü olduğunu anımsatarak, “Bugün bizler için elbetteki önemli bir gün. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu bizim için bir başlangıç değil. Milli Görüş’ün 48 yıllık tarihi içerisinde, yeni bir soluklanma… Biz yolumuzda yürüyoruz. Yürümeye de devam edeceğiz. Umut ediyoruz ki en büyük zafer ve başarıları Saadet Partisi çatısı altında gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

KIBRIS “BANA NE AMERİKA’DAN” DİYEBİLENLERİN ZAFERİDİR

Yine aynı günün Kıbrıs Barış Harekatı’nın da yıldönümü olduğuna vurgu yapan Gürlü, “Bugün Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın önderliğinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın da 43. yıldönümü. Elbetteki Kıbrıs, bizim için kısa bir tebrik mesajıyla geçiştirilebilecek bir konu değil. Kıbrıs asrın zaferidir. Kıbrıs ‘Bana ne Amerika’dan’ diyebilenlerin zaferidir. Barış Harekatı ile adada kan ve gözyaşı dinmiş, adaya huzur ve özgürlük hakim olmuştur” dedi.

KIBRIS MİLLETİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

Kıbrıs’ın milletimiz için Milli bir dava olduğuna işaret eden Başkan Gürlü, “Kıbrıs Milletimizin kırmızı çizgisidir. Hiçbir şey uğruna, pazarlık konusu yapılamaz. Hiçbirşey için Kıbrıs’tan vazgeçilemez. Kıbrıs’ta asla ve asla taviz verilemez. Kıbrıs için yapılması gereken derhal, KKTC’nin uluslararası camiada tanınması için diplomatik bir atak başlatmaktır. Bizler de Saadet Partisi olarak bu konuda hükümete her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

FİLİSTİN İÇİN HERKES SUSSA, BİZ SUSMAYACAĞIZ!

Daha sonra Filistin’de İsrail zulmünün sürdüğünü dile getiren Muhammet Gürlü, “Son dönemlerde yeni gelişmeler de yaşanıyor. İlk kıblemizde, Mescid-i Aksa’mızda, Cuma namazını yasakladılar. Kardeşlerimizi şehit ettiler. Bunlar zaten hepimizin malumu, bunları uzun uzadıya anlatacak değilim. Ben bu hususta bir noktaya temas etmek istiyorum. Biz Milli Görüşçüyüz. Biz Özgür Kudüs sevdalısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın talebeleriyiz. Bizim dostumuz da, sevdamız da, kardeşimiz de Filistin’dir ve öyle kalacaktır” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin İsrail’e ihtiyacının olmadığını da söyleyen Gürlü, “Bizim İsrail’e, bizim zalim ve işgalci İsrail’e ihtiyacımız yoktur, olmaz, olamaz da! Birgün bu zalim İsrail’e karşı herkes sussa, herkes muhalefetini sonlandırsa dahi biz Milli Görüşçüler susmayacağız. İsrail’in karşısında durmaya, İsrail’le mücadele etmeye, İsrail’in zulmüne son vermek amacıyla direnmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. İsrail şunu çok iyi bilsin ki, her zaman onların karşısındaydık her zaman da karşısında olacağız. İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu bütün zulümlerle birlikte Mavi Marmara’mızı da unutmadık, unutmayacağız! Çünkü biz Milli Görüşçüyüz. Zalime de, zulmüne de boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Çünkü biz Milli Görüşçüyüz. Mazlumun her zaman yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ’Nİ KİRLETMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman’ın tutuklanması hadisesine de değinen Başkan Gürlü, “Biliyorsunuz, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Avukat Mustafa Yaman Adlî bilişim uzmanlarının hazırladığı ‘ByLock’ indirilmemiştir raporlarına rağmen günlerdir FETÖ suçlaması ile tutuklu. Bütün kamuoyunun malumudur ki, FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmesi mümkün olmayan tek yapı Saadet Partisi’dir. Mustafa Yaman’da, her Saadet Parti’li gibi, hayatını bu yapı ile mücadeleye adamış bir isimdir. Saadet Partisi’ni bu kirli yapı ile ilişkilendirmeye kalkışmak, adli bir hatadan öte ancak bir proje olarak açıklanabilir. Eğer birileri, Saadet Partisi üzerinden Türkiye’ye yeni kumpaslar kurmaya kalkışıyorsa buna asla izin vermeyiz. Saadet Partisi’ni kirletmeye kimsenin gücü yetmez. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

TERÖRE KARŞI SAĞDUYU VE AKL-I SELİM ÇAĞRISI

Konuşmasında terör olaylarına da değinen İlçe Başkanı Gürlü, “Maalesef son dönemde yeniden ülkemizin doğusundan şehit haberleri gelmeye başladı. Tabii ki her şehit haberi ayrı acı. Her şehit haberi yüreğimizi yakıyor. Artık bu terör olayları bir son bulmalı. Bu acılar artık dinmeli. Gözyaşları sona ermeli” şeklinde konuştu.

Terör olayları karşısında sağduyu ve akl-ı selim ile hareket edilmesi gerektiğini de ifade eden Gürlü, “İhtilafa, ayrılığa düşmenin değil, her zamankinden daha fazla birlik olmanın zamanı. Toplumu kamplaştıracak, kutuplaştıracak söylemlerden daha fazla kaçınma zamanı. Biz Saadet Partisi olarak, söylemlerimizle de eylemlerimizle de toplumsal kutuplaşma olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

AK PARTİ’Lİ VE CHP’Lİ BELEDİYELER SINIFTA KALDI

İstanbul’da meydana gelen sel felaketine de değinen Muhammet Gürlü, “Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz İstanbul’un büyük bir kısmında şiddetli bir yağış etkili oldu. Sokaklar derelere, şehrimiz kocaman bir göle döndü. Evleri, işyerlerini sular bastı. Sayısını bilemediğimiz insanımız mağdur oldu, zarara uğradı. Şehirlerdeki betonlaşma oranı, toprak alanların azlığı, yağmur suyu hatlarının yetersizliği gibi teknik konulara girecek değilim. Ancak şundan bahsetmek istiyorum ki ister AK Parti’li, ister CHP’li olsun İstanbul’daki belediyeler sınıfta kalmıştır. Yıllardan beri belediyeleri yöneten bu iki parti, şehrin altyapı sorununu çözememiştir” ifadelerinde bulundu.

Saadet Partisi’nin ilk yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanacağını da söyleyen Başkan Gürlü, “Türkiye’ye belediyeciliği öğreten, öncü hizmetlere imza atan, Milli Görüş Belediyeciliği adı altında adeta markalaşan bir camianın mensubu olarak buradan uyarmak istiyorum. Şov yapmakla, pankart asmakla, sokakları posterlerle doldurmakla belediyecilik olmaz. Böyle belediyecilik yapılmaz. İnsanlarımız artık gerçekten belediyelerden hizmet almak istiyor ve bunun adresinin de Saadet Partisi olduğunu biliyor. Önümüzdeki ilk yerel seçimlerde göreceğiz ki Üsküdar’da, İstanbul’da ve tüm Türkiye’de Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi yerel yönetimleri devralacak ve efsaneleşen hizmetlerine yeniden imza atacak” şeklinde konuştu.

YAPICI MUHALEFET YAPIYORUZ

Türkiye’nin dış politika, ekonomi, ahlaki yozlaşma, yerel yönetimlerin yetersizlikleri gibi bir çok alanda sorunları olduğuna da dikkat çeken Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Gürlü, “Biz Saadet Partisi olarak her zaman yapıcı muhalefet anlayışını benimsedik. İktidara da yol gösterici olacak bir muhalefet tarzını icra ettik. İktidar zor durumda kalsın, biz de bundan siyaseten faydalanalım demedik, demeyiz, diyemeyiz. Bugün de parti olarak, her türlü konuda fikirlerimizi bu ilkelerimiz çerçevesinde, toplumsal kutuplaşmaya mahal vermeyecek şekilde açıklıyoruz. İnsanlarımızı düşünmeye davet ediyoruz. Düşünmekten zarar gelmez” dedi.

RÜZGAR SAADET’TEN YANA

Ülkenin içinde bulunduğu tablonun olumsuz olduğunu ancak ümitsiz olunmaması gerektiğini de belirten Muhammet Gürlü, “Çünkü Saadet Partisi, bu yeni dönemde Türk Siyasetinin yükselen değeri ve parlayan yıldızı konumundadır. Bu yeni dönemde gözler de dikkatler de bizim üzerimizdedir. Artık rüzgar bizimle birlikte esmektedir. Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlıktır. Saadet Partisi artık her geçen gün gücüne güç katacak, ivmesini arttıracaktır. Saadet Partisi’nin güç kazanması da ülkemizin güç kazanması demektir. Kavgadan, gürültüden, kamplaşmadan, kutuplaşmadan bıkan, yorulan insanlarımızın huzur bulması demektir. Ülkemizde boş söylemlerin, hamasi nutukların değil, bilgi, beceri ve tecrübenin kazanması demektir. Saadet Partisi’nin iktidarı demek ise hem ülkemizde hem İslam Dünyası’nda hem de tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan tüm sorunları çözecek iradenin iş başına gelmesi demektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ