logo

Spor Lisesi Öğrencilerinden Coşkulu 19 Mayıs Töreni

Spor Lisesi Öğrencilerinden Coşkulu 19 Mayıs Töreni

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Prof. Dr. Faik Somer Spor Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan programla Mustafa Kemal Anadolu Lisesi bahçesinde kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Prof. Dr. Faik Somer Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen törene Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay A. Fehmi Bilgin ve Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü (GHSM) Seyfi Güneysu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube müdürleri Vedat Vefa Budak, Ahmet Etçi, Ataşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gülseda Torun, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Dağ, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Bayram Varol, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ev sahibi Okul Müdürü Serkan Ay’ın, günün anlamı ve önemi üzerine konuşmasının ardından öğrenciler; Bayrak töreni, temsili bayrak teslimi, Faik Somer Spor Lisesi Öğrencileri koreografi eşliğinde jimnastik ve atletizm gösterileri eşliğinde birbirinden farklı gösterilerini sundular. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ATATÜRK “BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM” DEDİ

Fatih Sultan Mehmet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna canlarını feda etmiş kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anarak konuşmasına başlayan Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Serkan Ay, 19 Mayıs ile ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “bu gün benim doğum günüm” diyerek geleceğin teminatı gençlerimize bayram olarak emanet ettiğinin altını çizerek; “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıdır.19 Mayıs, en zor şartlarda bile bagımsızlık ateşini kaybetmeden, köle olmaktansa ölmeyi erdem kabul eden bir milletin haykırışıdır. 19 Mayıs, kendisine kefen biçilen bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ayağa kalkmaya başladığı gündür. 19 Mayıs, Atatürk Önderliğinde Samsun’da yakılan İstiklal Meşalesi’nin Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathında yayıldığı gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlanan bu meşakkatli ve kutlu günün 99. yıl dönümü, bayramımız kutlu olsun” dedi.

KAYMAKAM KARAMEHMETOĞLU BAYRAĞI ÖĞRENCİ FATİH EFE AY’DAN TESLİM ALDI

Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Serkan Ay’ın konuşmasının ardından “O Mübarek Bayrak İşte Bu Bayrak” şiirini okuyan Özel Ataşehir BİLFEN Öğrencisi Fatih Efe Ay, Samsun’dan temsili olarak getirilen “Türk Bayrağı”nı öperek Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’na takdim etti. Kaymakamı Karamehmetoğlu Bayrağı Samsun’dan getirilen “Türk Bayrağı”nı öperek teslim aldı.

VARLIK MÜCADELESİ VEREN TÜRK MİLLETİ BÜYÜK BEDELLER DE ÖDEDİ

Türk Milletinin tarih boyu büyük devletler kurduğunu, iz bırakan medeniyetler oluşturduğunu, büyük zaferler ve kahramanlıklar gösterdiğini kaydeden Ataşehir İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü (GHSM)Seyfi Güneysu, varlık mücadelesi veren Türk milletinin aynı zamanda büyük bedeller de ödediğinin altını çizerek, “Bu kahramanlıklar ve zaferlerin yanında Türk Milleti büyük buhranlar ve sıkıntılı dönemlerde geçirmiştir. Milletimiz,tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmış, her seferinde de büyük bedeller ödeyerek varlık mücadelesini kazanarak tarihteki yerini almıştır” dedi.

TÜRK TARİHİNDEKİ KÖTÜ GİDİŞİN DÖNÜM NOKTASI: 19 MAYIS 1919

Ataşehir GHSM Seyfi Güneysu, 19 Mayıs ile ilgili ise; “19 Mayıs 1919 tarihi varlık mücadelemizin başlangıcı ve Türk tarihindeki kötü gidişin dönüm noktasıdır. Bu tarih Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahiptir. Milli Mücadele yıllarının destansı başarılarının kaynağını oluşturan 19 Mayıs, aziz milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu mücadele için son derece önemli bir gündür. İstiklal Harbi kazanılıp Cumhuriyet ilan edildikten sonra Atatürk, 19 Mayısı Türk gençliğine hediye etmiş ve bu günün bayram olarak kutlanmasını sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLER; BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

“Geleceğimizin teminatı sevgili gençler bayramımız kutlu olsun. Nice 19 Mayıslara sağlıkla ulaşmayı Allah bizlere nasip etsin” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İstiklal Mücadelesinin meşalesinin yakılmış olduğu 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’dan başlayan büyük bir mücadelenin ilk adımını attığı gün olduğunu vurgulayarak; “Samsun’da başlayıp Amasya, Erzurum üzerinden tüm yurda yayılan ve 23 Nisan 1920’de Meclisimizin açılışına kadar varan bir çalışma içerisine girilmiştir.  O gün açılan meclisimiz Kahraman Meclisi’dir. Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı hep gönderde tutmak adına 15 Temmuz’da İstiklal Şavaşı ruhu ile mücadele eden 15 Temmuz Şehitlerini ve gazilerini minnet ve şükranla anıyorum. Bu vatan için canlarını veren, kanlarını döken, bu vatanın bağımsızlığı, bayrağımızın gönderde daim kalması, hürriyetimiz, istikbalimiz için mücadele eden, şu anda da sınır boylarımızda mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize güç, kuvvet ve başarılar diliyoruz” dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERE MEYDAN OKUMANIN YOLU BİLİMDEN, EĞİTİMDEN GEÇİYOR

“Ülkemizin, milletimizin geleceği gençlerimizin avuçlarında” diyerek sözlerine devam eden Kaymakam Karamehmetoğlu, konuşmasını, “Sevgili gençler, bu bayramın hatırlatılmasının bir gayesi var. Elbette hissiyatımız yüksek, elbette vatan sevgimiz yüksek, elbette inançlarımız çok yüksek. Ancak çok çalışmalıyız, çok okumalıyız, bilim ve teknolojiyi çok iyi takip etmeliyiz. Dünyanın gelişmiş ülkelerine karşı meydan okumanın yolu bilimden, sanattan, kültürden, eğitimden geçiyor. Hep birlikte bu alanda çalışacağız, tekrar bayramımız kutlu olsun” ifadeleri ile tamamladı.

SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

19 Mayıs Kutlamalarına Töreni Prof. Dr. Faik Somer Spor Lisesi Öğrencileri spor öğretmenleri öncülüğünde hazırladığı basketbol, jimnastik, trambolin, uzak doğu sporları, halk oyunları gösterisi ile devam edildi.

ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ’NE YOĞUN ALKIŞ

Prof. Dr. Faik Somer Spor Lisesi Öğrencileri tarafından okunan Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi tören alanındaki katılımcılardan ve öğrencilerden uzun süre yoğun alkış aldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Törenin son bölümünde ise, ilçede çeşitli zamanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Garnizon Komutanı Albay A. Fehmi Bilgin tarafından ödülleri ve madalyaları verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ