logo

STÜDYO (1+0) DAİRE DEVRİ KAPANIYOR

STÜDYO (1+0) DAİRE DEVRİ KAPANIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2 ay sonra yürürlüğe girecek Stüdyo (1+0) daireyi yasaklayan “Yeni Tip İmar Yönetmeliği” son aşamasına geldiğini ve ertelenmeyeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hazırlığında son aşamaya gelinen “Yeni Tip İmar Yönetmeliği”ne göre 1+0 olarak nitelendirilen stüdyo daireler yapılamayacak, Yönetmeliğe göre en küçük daire 28 metrekare ve 1 oda 1 salondan oluşacak.

2 aya kadar yürürlüğe girmesi beklenen “Yeni Tip İmar Yönetmeliği”yle bina istenen renge de boyanamayacak. Belediyeler, mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin edebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek.

STÜDYO DAİRE (1+0) YAPILAMAYACAK

“Yeni Tip İmar Yönetmeliği” kapsamında artık stüdyo daire yapılamayacak, bina rengini belediye belirleyecek. Yeni yönetmelikle 1+0 olarak nitelendirilen stüdyo daireler yapılamayacağını hatırlatan yetkililer, en küçük dairenin de 28 metrekare ve 1 oda 1 salondan oluşacağını açıkladı.

EN KÜÇÜK DAİRE 1+1 VE 28,5 METREKARE

2 aya kadar yürürlüğe girmesi beklenen “Yeni Tip İmar Yönetmeliği”ne göre en az 28.5 metrekare büyüklüğünde 1+1 daire şeklinde yapılabileceği ön görülüyor. Bu kapsamda yapılacak en küçük daire; 1 oturma odası (12.00 metrekare), 1 yatak odası (9.00 metrekare), 1 mutfak veya yemek pişirme yeri (3.30 metrekare), 1 banyo veya yıkanma yeri (3.00 metrekare), 1 tuvalet (1.20 metrekare) olmak üzere toplamda net 28.50 metrekare büyüklüğünde olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ