logo

ŞÜKRÜ ALTIN’DAN, ‘ADÜLHAMİT DÖNEMİ ve GÜNÜMÜZ’

ŞÜKRÜ ALTIN’DAN, ‘ADÜLHAMİT DÖNEMİ ve GÜNÜMÜZ’

yazar_sukru_altin-1Osmanlı Devleti’nin Son Padişahını anlattığı “Abdülhamit Efsanesi” kitabı ile ilgili konferansa veren Şükrü Altın, o dönemle günümüzdeki benzerliklere dikkat çekti. 

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) tarafından Fatih’deki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde “Abdülhamit Efsanesi: Yıldız İstihbarat Teşkilatı” kitabında; “Amcası Abdülaziz’in tahttan indirilmesi ve şüpheli ölümü, ağabeyi V. Murad’ın tahtta geçirildikten üç ay sonra ruhsal çöküntü geçirdiği iddiasıyla tahttan indirilerek Çırağan Sarayı’na hapsedilmesi neticesinde başlamıştı hükümranlığı. Bir yandan dış borçlar, bir yandan iç isyanlar ve kanlı darbe fırtınaları…” şeklinde özetliyor Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Şükrü Altın, Osmanlı Devleti’nin son padişahının Osmanlı Devletinin yıkılışının da yaşandığı yaşam öyküsünü.

Belgelere dayalı araştırmaların yer aldığı “Abdülhamit Efsanesi: Yıldız İstihbarat Teşkilatı” kitabı ile ilgili konferans veren Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Şükrü Altın, Osmanlı Devleti’nin son dönemi ve yakın tarih hakkında anekdotlar ve araştırma sonucu elde ettiği bilgileri paylaştı. Altın yazdığı kitaplarındaki iddiaların kaynaklara dayalı olduğunu, kitaplarında belgelere yer verdiğini, istenilirse kitaplarında yer veremediği daha fazla belgeyi gösterebileceğini ifade etti.

Zamanın kısıtlı olduğu gerekçesi ile özet geçmek zorunda olduğunu ifade eden Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Şükrü Altın, araştırmalarında Abdülaziz’in intihar ettiği iddiasının doğru olmadığını gördüğünü, psikolojisi bozulan 5. Murat’ın Şeyhülislam tarafından Hat Fetvası ile saltanattan alındığını iddia etti.

2.Abülhamit döneminde içerdeki işbirlikleri ile Osmanlı Devletini yıkanların bu gün de Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için çalıştıklarını iddia eden Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Şükrü Altın, kaleme aldığı Abdülhamit Efsanesi: Yıldız İstihbarat Teşkilatı kitabıyla kurduğu zamanının Teşkilatı Mahsusiye’si (günümüzü istihbarat örgütü – Milli İstihbarat Teşkilatı) bu güçlere karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

Dış istihbarat servislerinin bugünkü gibi iç işbirlikçileri ile yürüttükleri devleti yıkma çabalarına karşı mücadele için kurduğu Yıldız İstihbarat Teşkilatı ile Osmanlı Devleti’nin ömrünü ve saltanatını 33 yıl uzattığının altını çizen Tarihçi şükrü Altın, hatalarının da olduğunu vurguladığı Abdülhamit’in en önemli zaafının Meşrutiyet çalışmaları sırasında kesinleşen idam hükümlerini onaylamadığını kaydetti.

Darbe olarak nitelediği 31 Mart ayaklanmasının İngilizler tarafından organize edildiğini iddia eden Şükrü Altın, bugün benzer ayaklanmaların varlığına dikkat çekerek; bu gün de aynı çalışmaların İngilizlerin Okyanus ötesindeki devamı olanlar tarafından FETÖ ve PKK’ya destek vererek devam edildiği iddiasında bulundu.

Kesinleşen mahkeme kararları olan idam mahkumlarının idamının Osmanlı’nın ömrünü uzatmaya yeteceğinin bilinmediğini kaydeden Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Şükrü Altın, bu gün Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma çalışmalarına dikkat çekerek yazdığı kitapla yakın tarihimize ışık tuttuğu 2.Abdülhamit döneminde Osmanlı Devleti’ni yıkan güçlerin ortak yönlerinin olduğunu, dönemsel benzerlikler bulunduğunu ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde 600 yıllık Osmanlı Devleti’nin yıkıldığı tarihi gerçeğini hatırlatan Şükrü Altın, Türkiye Cumhuriyeti’nin de ilelebet var olamayacağını iddia ederek, “kurulacak yeni Türk yada Türkiye devletleri ile millet ilelebet yaşayacak” dedi.

Bu gün yürütülen Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma çalışmaları ile Osmanlı Devleti’nin yıkılış dönemini karşılaştırdığı yeni bir kitap çalışması yaptığını söyleyen Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Şükrü Altın, dönemsel benzerliklere dikkat çekeceği kitabının yüzde 80’inin tamamlandığını, yakında tarih meraklıları okurlarına kavuşacağını belirtti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ