logo

Süper Kupa’nın sahibi Galatasaray!

Süper Kupa’nın sahibi Galatasaray!

super-kupa-galatasaray-inTurkcell Süper Kupa maçında Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray karşılaştı. Mücadele 1-1 bitti ve seri penaltı atışları sonucunda Galatasaray, Beşiktaş’ı 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Turkcell Süper Kupa maçında Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray karşılaştı.. Mücadele Mete Kalkavan’ın düdüğü ile başladı.

Derbi Beşiktaş’ın santra vuruşu ile başladı.

Maçtaki ilk tehlikeli atak Galatasaray tarafından geliştirildi. 3. dakikada Sarı-Kırmızılılar’ın yeni transferi Tolga Ciğerci, Beşiktaş ceza sahasına girdi, kritik pasında takım arkadaşlarıyla topu buluşturmadı.

Cenk Tosun net pozisyondan yararlanamadı

12. dakikada Marcelo’nun uzun pasında Galatasaray’da Carole, Muslera’ya geri pası vermek istersen araya Cenk Tosun girdi, ancak muslera tehlikeyi farkederek kalesinden zamanında çıktı ve topu kontrol altına aldı.

Mücadelenin ilk 20 dakikası sona ererken iki takım da dengeli bir oyunu tercih etti.

26. dakikada Galatasaray, Bruma ile ilk isabetli şutunu çekti. Sarı-Kırmızılılar orta sahadsa kaptığı topla hızlı çıktı. Bruma’nın ceza sahasından uzaktan şutu kaleci Tolga Zengin’de kaldı.

Muslera’dan harika kurtarış!

34. dakikada Beşiktaş, sol kanatta Kerim Frei’ın yerde kalamsıyla serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Oğuzhan’ın güzel vuruşunu Urugaylı kaleci Muslera harika kurtardı.

44. dakikada Galatasaray’da Alman futbolcu Podolski sakatlandı ve yerine Sarı-Kırmızılılar’ın yeni transferi Eren Derdiyok oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Kerim Frei oyundan çıkarken yerine Portekizli yıldız Ricardo Quaresma oyuna girdi.

Cenk karşı karşıya kaçırdı!

54. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan’ın arapasında Cenk Tosun ceza sahasına girdi ve kayarak vuruşunu yaptı ancak top uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

59. dakikada Galatasaray, sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Sneijder’İn ortasında defanstan gelen Chedjou’nun kafa vuruşu auta gitti.

Galatasaray gole çok yaklaştı!

69. dakikada Galatasaray’da Sinan Gümüş, orta sahadan aldığı topla ilerledi ve sol kanatta Hollandalı yıldız Sneijder’e pasını verdi. Sneijder’in yerden ortasında Necip’in ters vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı! 72. dakikada Teknik Direktör Şenol Güneş, Tolgay Arslan’ı oyundan alarak yerine Ömer Şişmanoğlu’nu dahil etti.

Sneijder’den tehlikeli şut!

75. dakikada kazanılan serbest vuruşta Sneijder topun başına geçti. Hollandalı yıldızın uzak kale direğine yaptığı sert şut kaleci Tolga’nın bakışları altında dışarı çıktı. Galatasaray’da 87. dakikada Sinan Gümüş oyundan çıkarken yerine Yasin Öztekin girdi.

88. dakikada Ömer Şişmanoğlu’nun güzel pasında Cenk Tosun’un vuruşunu Muslera kurtardı ve takımını gol yemesini engelledi. Bu pozsiyondan sadce 1 dakika sonra Beşiktaş, Cenk tosun ile net bir pozisyona daha girdi ancak yararlanamadı.

Maç 0-0 sona erdi ve derbi uzatmalara gitti.

Hakan Balta’dan altın kafa!

100. dakikada sağ kanatta kazanaılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçti. Sneijder’in ceza sahasına ortasında Hakan Balta’nın kafa vuruşu filelerle buluştu ve Galatasaray, uzatmalarda 1-0 öne geçti. Siyah-Beyazlılar ise Dusko Tosic ile 2 net gol pozisyonundan yararlanaması ve uzatmaların ilk yarısı 1-0 sona erdi.

Beşiktaş’ta Barcelona’dan transfer edilen Adriano, necip’in yerine uzatmaların ikinci yarısında oyuna girdi.

Chedjou 100. maçında kendi kalesine attı!

107. dakikada sağ kanatta topla buluşan Andreas Olcay’ın ortasında uzak kale direğinde Quaresma’nın kafa vuruşunda Chedjou topu kendi kalesine attı ve derbiye 1-1’lik eşitlik geldi.
Mücadelenin 120 dakikası 1-1 sona erdi ve dev derbide seri penaltı atışlarına geçildi.

Penatılar
Galatasaray’da Selçuk,Hakan Balta ve Tolga Ciğerci penaltıları gole çevirirken Beşiktaş’ta Oğuzhan, Cenk Tosun ve Atiba penaltı atışlarından yararlanamadı.

Bu sonuçla Galatasaray Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Fanatik

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ