logo

Suriye’deki Süleyman Şah Karakoluna Operasyon

Suriye’deki Süleyman Şah Karakoluna Operasyon

suleyman  _sah_operasyonTürkiye, Suriye topraklarında kalan Süleyman Şah Türbesi’ninbulunduğu 8 aydır IŞİD kontrolündeki bölgede yer alan Süleymah Şah Saygı Karakolu’na operasyon yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye, Suriye topraklarında kalan Süleyman Şah Türbesi’ne sabah saatlerinde operasyon düzenledi. 8 aydır IŞİD kontrolündeki bölgede yer alan Süleymah Şah Saygı Karakolu’na yapılan operasyonda 1 asker şehit oldu. Türbe nakledlirken, nakledilen yeni yeri konusunda da Suriye’ye nota verildi.

Akşma 21:00’da başlayan operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiği belirtiliyor. Türbedeki naaşlar ve kutsal eşyalar da Türkiye sınırına ancak Suriye topraklarında bir noktaya nakledildi.

Yapılan açıklamada, karakolda görev yapan askerlerin birkaç gün önce Genelkurmay Karargahı’na geçtikleri şifreli istihbarat raporlarında, bölgede özel koşulların oluşmaya başladığı, karakola her an bir saldırı ihtimalinin arttığı, karakolun bulunduğu bölgede PYD ve IŞİD’in yakında büyük bir çatışmaya gireceği bilgisinin iletildiği raporlar doğrultusunda operasyon başlatıldığı belirtildi.

Eşme civarındaki Suriye topraklarına nakledilen Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bölgede yer tespiti yapıldığı ve türbenin yeni yeri konusunda Suriye’nin diplomatik nota verildiği bilgisi de alındı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ