logo

Suriye’nin Kuzeyi Elbab’da Türk Kızılay’a Saldırı: 1 Şehit, 1 Yaralı

Suriye’nin Kuzeyi Elbab’da Türk Kızılay’a Saldırı: 1 Şehit, 1 Yaralı

Suriye’nin kuzeyindeki Elbab’da seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli şehit oldu, bir personel yaralandı.

Suriye’nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay ekibinin bulunduğu araca Elbab’da düzenlenen silahlı saldırıda, bir personel şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir personel de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Türk Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

Çapraz ateş açılan silahla saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Suriye Çobanbey’de tedavi altına alınan yaralı personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye’ye sevk edileceği belirtildi.

Kızılay amblemi taşıyan araca saldırıldığı vurgulanan Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamada, “#Suriye #Elbab’da Türk Kızılay aracımıza düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personelimiz şehit olmuş, bir personelimiz yaralanmıştır. Aracımızda belirgin bir Kızılay logosu olmasına rağmen düzenlenen bu saldırıyı kınıyor, Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ