logo

Taksim’de ‘4+4+4’ protesto edildi

Taksim’de ‘4+4+4’ protesto edildi

Taksim’de 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık kademeli eğitime geçiş sistemi velilerin, eğitimcilerin ve meslek örgütleri ve öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık bin kişi tarafından protesto edildi.

Gösteriye Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı, Prof. Dr. Gencay Gürsoy, eski milletvekili Ufuk Uras ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.

Topluluk 17.00 sıralarında “Çocuklarımıza, okullarımıza, eğitime, geleceğimize sahip çıkıyoruz. 4+4+4’ü Durduracağız” diye pankart açtı. “Eğitim haktır satılamaz”, “Eğitim haktır AKP karanlıktır”, “Kalabalık sınıflara hayır” yazılı dövizler taşıyan topluluk, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “AKP elini eğitimden çek”, “Karanlığa bırakma eğitime sahip çık” sloganları ile İstiklal Caddesi’nden Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Burada basın açıklaması okuyan öğrenci velisi Hüseyin Kargın;

“4+4+4 sisteminin hiçbir tutar yanının olmadığının farkında olan başbakan, milli eğitim bakanı çareyi halka saldırmakta buluyor. Kendi tabanının da ikna olmadığının farkında, saflaşma yaratmak istiyor. Başbakan tarafından aileler evlatlarına karşı ihanetle suçlanıyor. Gelişimleri ilköğretime başlamaya uygun olmayan çocuklara geri zekalı deniyor. Sadece AKP’nin bu saldırganlığı bile akıl ve bilim dışı olan bu sistemi uygulayamayacaklarına dair korkuları gözler önüne seriyor. Evet korkmakta haklılar. Çünkü bizler yan yana geliyoruz. Bu ucube sistemin çocuklarımızın üzerine çökmesine izin vermeyeceğiz. Geleceğimizi, çocuklarımızı, okullarımızı AKP karanlığına bırakmayacağız. 4+4+4’ü durduracağız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ