logo

Taksim’in yeni yüzünde son adıma gelindi

Taksim’in yeni yüzünde son adıma gelindi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’in ‘Yayalaştırma Projesi’nde ihale sürecini tamamladıklarını belirtti.

Taksim’in yeni yüzünde son adıma gelindi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’in Yayalaştırma Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projenin ihalesinin yapıldığını belirten Kadir Topbaş, “Koruma Kurulu’ndan prensip olarak Taksim, meydanıyla ilgili karar çıkmıştı. O karar elimizde var. Uygulama projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili yine, kurula uygulama projeleri aktarıldı. İnanıyorum ki, bu haftaki toplantılarında bir karar verdikleri takdirde bahsettiğimiz çalışmalar başlayacak” dedi.

Projeyi bir an önce tamamlamak istediklerinin de altını çizen Başkan Topbaş, “Projenin ilk etabı Tarlabaşı Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ile geçiş noktası olan gezi parkının ön tarafındaki alanda trafiğin yer altına alınmasıyla ilgili. Orada önemli bir model ortaya çıkacak. Birçok kesim ve insanımız buna karşı değil. Talimhane’den Taksim’e buluşmasına olumlu bakılıyor” dedi.

Taksim Yayalaştırma projesinin Gümüşsuyu yönüyle ilgili olarak tedirgin olunan bazı noktalar olduğunu belirten Başkan Topbaş, fiziki altyapı yetersizlikleri nedeniyle projeden vazgeçilebileceğini söyledi. Başkan Topbaş, şöyle devam etti:

“Biraz tedirgin olunan noktalar var. Bunlardan bir tanesi Gümüşsuyu’ndan gelen İnönü Caddesi’nin Mete Caddesi’ne geçiş noktasındaki yolun yer altına alınması yani AKM’nin önündeki yolun yeraltına alınması. Onunla ilgili çalışmalar sürmekte. Kurulda da endişeler var. Bizde değerlendiriyoruz. ‘Bu olmayabilir? diyoruz. Çünkü orada ciddi yarıklar ortaya çıkmakta. Trafik talebi de çok yüksek. Görülmeyen bölgeyi başka türlü çözebiliriz yönünde çalışmalar yapmaktayız. Çünkü Koruma Kurulu’nun da bu konuda endişeleri var. Bir diğer hat olarak da Sıraselviler Caddesi yoğun bir trafiği var. Hastaneler var. Bu bölgenin de trafiği yer altına alınması arzu ediliyor. Ama bunu biraz daha gerilerden başlattığımız ve tünel haline getirdiğimiz takdirde, o endişeleri de ortadan kaldırabiliriz diye düşünüyoruz. Ama bunları daha sonraki etaplar olarak değerlendirilebilir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ