logo

Tarihe Yön Veren İstanbul’un Fethi Ataşehir KBOO’daki Törenle Kutlandı

Tarihe Yön Veren İstanbul’un Fethi Ataşehir KBOO’daki Törenle Kutlandı

Çağ açıp çağ kapayarak tarihe yön veren İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 570 yıl dönümü Ataşehir Kemal Berktan Ortaokul’undaki törenle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çağ kapayıp çağ açarak tarihin akışına yön veren İstanbul’un fethinin 570 yıl dönümü Ataşehir Kemal Berktan Ortaokulu tarafından hazırlanan törenle kutlandı.

Ataşehir Kemal Berktan Ortaokulu’nda düzenlenen İstanbul’un fethinin 570 yıl dönümü törenine Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ile birlikte İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Kemal Berktan Ortaokulu Müdürü Göncer Demiryülek, Ataşehir Ensar Vakfı Başkanı Mikayil Bektaş, şube, birim ve okul müdürleri, öğrenciler, veliler ve Ataşehirliler katıldı.

Fetih yıldönümü töreni, İstanbul’un fethinin Mimarı Fatih Sultan Mehmet, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tüm Türk Büyükleri ve ebediyete intikal eden şehitler anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ataşehir Kemal Berktan Ortaokulu Müdürü Göncer Demiryülek, İstanbul konulu şiir ile başladığı açılış konuşmasında ; “İstanbul, Hanların, Hakanların, Şahların, Padişahların, Şairlerin, Sanatçıların, Edebiyatçıların hayallerini süsleyen bir şehirdir. Napolyon’un dediği gibi eğer dünya bir ülke olsaydı şüphesiz ki başkenti de İstanbul olurdu” dedi. Kemal Berktan Ortaokul bahçesinde düzenlenen tören mehter takımının konseriyle devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ