logo

‘Tarihi Yarımada’ya Kurulsuz İmar İzni!

‘Tarihi Yarımada’ya Kurulsuz İmar İzni!

tarihi-yarimada - imarTarihi Yarımada’da 2. ve 3. derece tarihi eser alanları belediye kararıyla imara açılıyor.  Fatih Belediyesi tarihi yarımadayı koruma kurullarını kararı olmadan imara açacak.

Fatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu.

Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak.

CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, bu kararın alınma gerekçesinin kendilerine ‘Belediyeye gelir sağlamak için’ şeklinde açıklandığına işaret etti.

Eski İstanbul’un kalbi “tarihi yarımadayı” imara açmak isteyen AK Partili Fatih Belediyesi tarihi eserlerle ilgili “koruma kurullarını” devre dışı bırakan karara imza attı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Aykut Küçükkaya, Fatih Belediyesi’nin aldığı karara göre “2. ve 3. derece tarihi eserler, bu eserlerin bitişik ve karşı parsellerindeki yapılaşma için ilçe belediyesi” yetkili kılındı. Böylece yargı kararlarının sonucu beklenmeden tarihi yarımada ranta açılmış oldu.

Koruma kurullarını devre dışı bırakan imar planı notlarındaki yeni değişikliklere ret oyu veren CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, hurriyet.com.tr’ye konuştu.

Soylu, “Tarihi yarımadayla ilgili yargı aşaması halen sürerken alınan bu karar AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Tek umudum yeni atanacak bilirkişilerin dünya mirası olan tarihi yarımadayı koruyacak tarafsız rapor vermeleri” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ