logo

TBMM 27. Dönem Yeni Yasama Yılı Genel Kurul Toplantısıyla Başladı

TBMM 27. Dönem Yeni Yasama Yılı Genel Kurul Toplantısıyla Başladı

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu, 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Başkan Şentop açılışta genel kurula hitap etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 4. Yasama Yılı yapılan genel kurul toplantısıyla başladı.

Yüce Meclisin yeni yasama yılının milletvekilleri, millet ve devlet için hayırlı olmasını dileyerek TBMM’nin 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışını yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı konuşmada, “TBMM, milletimizin, Cumhuriyetin ve demokrasinin kalbidir. Bu kurumun, hepimizin üstünde, bizleri aşan yüce bir kimliği vardır. Söz ve eylemlerimizde, yaptıklarımızda bu gerçeğin ne kadar farkında olursak siyaset kurumu ve milletvekilleri olarak o kadar güç ve saygınlık kazanacağız.” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ‘un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın eşliğinde TBMM Genel Kurul Salonu’na geldi.

“İKİ DEVLET TEK MİLLET” AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERECEĞİZ

TBMM 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk ekonomisi, yaşadığı bunca saldırının ve şokun ardından, kırılganlıklara karşı daha dayanıklı, krizlere karşı daha hazırlıklı bir yapıya kavuşmuştur. Türkiye olarak, Akdeniz’de çatışma, gerilim, haksızlık, hukuksuzluk peşinde değiliz. Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden, Balkanlar ve Kuzey Afrika’ya kadar her yerde kardeşlerimize samimi destek veren Meclisimiz, milletimizle birlikte tüm dostlarımızın da umut kaynağı olduğunu göstermiştir. , Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma ve vatanlarını koruma mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Azeri kardeşlerimiz de kendi göbeklerini kesmenin adımını attılar. Türkiye olarak, kendimizi ‘iki devlet tek millet’ olarak gördüğümüz Azerbaycanlı kardeşlerimize tüm imkânlarımızla ve tüm kalbimizle destek vereceğiz.” Dedi.

HDP SIRALARI BOŞ KALDI

AK Parti, İYİ Parti ve MHP milletvekilleri Erdoğan’ı ayakta, CHP milletvekilleri ise koltuklarında oturarak karşıladı. 2014’teki Kobani eylemlerinin soruşturmasını protesto etmek amacıyla yeni yasama yılının açılış toplantısına katılmayan milletvekilleri nedeniyle HDP sıraları boş kaldı. 

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ SALONDA

Liderlerden de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salonda hazır bulunurken, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan açılışta yer almadı. 

Milletvekili olmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise kordiplomatik locadan toplantıyı takip etti. 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla büyükelçilere davetiye gönderilmedi. 

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, TBMM Başkanı Şentop’un özel daveti üzerine yeni yasama yılının açılış toplantısına katıldı.

Genel Kurulu takip edecek gazetecilerin, son 24 saatte yaptırılan Kovid-19 testlerinin olup olmadığına bakıldı. Gazeteciler, Meclis çalışanlarının elindeki listeler doğrultusunda basın locasındaki yerine geçti. 

KOVİD-19 TEDAVİSİ GÖREN VEKİLLER GENEL KURULDA

Bir süre önce Kovid-19 tedavisi görerek, iyileşen eski Meclis Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da yeni yasama yılı açılışı için Genel Kurul salonunda yerlerini aldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENEL KURULA HİTAP ETTİ

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurulda konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

Meclis Başkanı Şentop, Erdoğan’ın konuşmasının ardından alınan karar doğrultusunda, birleşimi, 6 Ekim Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere kapattı.

BAKANLAR KURULU ÜYELERİ, KUVVET KOMUTANLARI TBMM AÇILIŞINI İZLEDİ

Genel Kurul toplantısını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş da izledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ