logo

Tekin, ‘Dünyanın Neresinde Görülmüş Yayların İmara Açıldığı?’

Tekin, ‘Dünyanın Neresinde Görülmüş Yayların İmara Açıldığı?’

CHP’li Gürsel Tekin, Resmi Gazete ‘de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 15 yaylanın yer aldığı, milyonlarca metrekarelik alanın “yayla ” olmaktan çıkarıldığını söyledi.

Gürsel Tekin “yayla olmaktan çıkarılan alanın betona gömülecek olması ve binlerce yılık yayla kültürünün yok edilmesidir.” Dedi

YEŞİLE TAHAMMÜLLERİ YOK!

CHP’li Tekin, iktidarın yarattığı suni kavgalar ile ülke gerilimdeyken, Resmi Gazete ‘de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 15 yaylanın, milyonlarca metrekarelik alan “yayla alanı” olmaktan çıkarıldı. Bunun bir başka tanımı, buraların betona gömülecek olması ve binlerce yılık yayla kültürünün yok edilmesidir.” Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, 15 yaylanın statüsünün kaldırılmasına ilişkin kararı eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “bu ülkenin en değerli yaylaları birilerine peşkeş çekileceği belli oldu. 19 yıllık iktidarları döneminde, ne zaman paraya sıkışsalar bu ülkenin en değerli varlıkları satmaya yöneliyorlar” ifadesini kullandı.

“Z KUŞAĞI” BUNUN HESABINI SİZDEN ELBET SORACAKTIR.

Vatandaş salgınla ve açlıkla mücadele ederken, yaylaların sessiz sedasız talan edilmeye çalışıldığını belirten Tekin, yaylaların imara açılacak olması dehşet verici bir gelişmedir. Büyükşehirlerde mezar alanları da dahil olmak üzere bittiği için, şimdi de rant için son kalan yaylalar imara açılıyor.  Elimizde kalan son yaylaların imara açılması tarım ve hayvancılığa yapılabilecek en büyük ihanettir. AKP iktidarında nerede bir yeşil, akan dere ve yayla görüldüğünde hemen ranta açılmaya çalışıldığını iddia eden Tekin, ekonomik kaygılarınızı ekolojik kaygıların önüne geçirirseniz,  unutmayalım ki “Z Kuşağı” bir gün bunun hesabını sizlerden soracaktır.

Türkiye’nin bir çevre duyarlılığı ya da buna dair bir politikası olmadığını söyleyen Tekin, tek amaçları iktidarlarını ayakta tutmak, beton lobilerine, imar çetelerine rant kanalları açmaktır. Bu yeni sistem, hukuku ve adaleti yok ettiği gibi aynı zamanda doğayı da yok ediyor” dedi.

Tekin, Dünyanın neresinde görülmüş yayların imara açıldığı? Bu nasıl bir yaklaşım bu nasıl bir anlayış? Doğayı, çevreyi, şehirleri talan ettikten sonra gelecek nesillere neyi emanet edeceksiniz?

Yaylaların imara açılmasının, Kanal İstanbul gibi bir rant projesi olduğunun altını çizen Tekin, “Bakalım bu 15 yayla hangi Katarlı şirkete teslim edilecek, yakında anlayacağız. Yaylalarımız, beton lobilerinin rant hırsına teslim edilemeyecek kadar değerlidir ve insanlığın ortak değeridir. İktidar doğaya karşı, insana karşı suç işliyor. Kararname derhal durdurulmalı, söz konusu alanlar korumaya alınmalıdır.” Şeklinde tepki gösterdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ