logo

Tekirdağ Şehir Hastanesi Erdoğan’ın Katıldığı Törenle Açıldı

Tekirdağ Şehir Hastanesi Erdoğan’ın Katıldığı Törenle Açıldı

Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin en gelişmiş entegre sağlık kuruluşu olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

başbakanlığı döneminde farklı vesilelerle şehri ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ’a beşinci ziyaretini gerçekleştirdiğini belirterek, seçim meydanlarında ne söz verdilerse, göreve geldiklerinde onları tek tek hayata geçirdiklerini, Tekirdağ’ın projelerini de bizzat takip ederek sıkıntılarını, sorunlarını çözüme kavuşturduklarını söyledi.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN DÂHİL BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ ENTEGRE SAĞLIK KURULUŞU

Tekirdağ Hayrabolu doğumlu doktor, aynı zamanda siyasetçi olan İsmail Fehmi Cumalıoğlu’nun özgeçmişinden bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan şehir hastanenin 102’si yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 486 yatak kapasitesine sahip olduğunu, 124 poliklinik odası, son teknolojiyle donatılmış 18 ameliyathanesi, laboratuvarları ve diğer özellikleriyle Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin, Yunanistan ve Bulgaristan dâhil, bölgenin en gelişmiş entegre sağlık kuruluşu olduğunu söyledi.

SAĞLIK TURİZMİNDE CAZİBE MERKEZİ HÂLİNE GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akıllı bina konseptiyle inşa edilen ısıtma ve soğutma tasarruflu hastanemizde ayrıca taşıyıcı kolanlarının her birine yerleştirilmiş 651 deprem izolatörü de bulunuyor; bu kadar hassasiyeti olan bir hastanemiz. Helikopter pisti, 1 kilometrelik bisiklet yolu, toplam 1300 araçlık otoparkıyla Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi inşallah sağlık turizminde de bölgemizin cazibe merkezi hâline gelecektir” ifadelerini kullandı.

REHAVETE KAPILMADAN HASTALIKLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR

son günlerde dünya genelinde vaka, hasta ve vefat sayılarında tırmanış yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Koronavirüsün ilacı veya aşısı bulunana kadar rehavete kapılmadan hastalıkla mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum, ne olur Allah razısı için yok dışarısıymış, yok kafeteryaymış, yok şurası, yok burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ