logo

Tıbbi Sekreterlik Mesleği Tehlikede

Tıbbi Sekreterlik Mesleği Tehlikede

serkreter_tibbi_kadirCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Tıbbi Sekreterlik eğitimi ve tıbbi sekreterlerin sorunlarının ve çözümünün belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT Türkiye’de Tıbbi Sekreterlik eğitimi veren 70’ten fazla liseden, 60’tan fazla üniversitede 2 yıllık ön lisans düzeyinde eğitim veren sağlık meslek yüksekokullarından mezun olan, mesleki eğitim almış istihdam bekleyen çok sayıda bekleyen olduğunun altını çizdi.

Bu haldeyken Tıbbi Sekreterlik kurslarının halen varlığını sürdürüyor olması ve bir kaç aylık eğitime tabi tutulan kişilerin istihdam edilmesi, mesleğin eğitimini alan tıbbi sekreterlerin haklı tepkisine neden olmaktadır. Hem kamuda hem de özel sektörde tıbbi sekreterlik alanında çalışmak için ilgili lise ve yüksekokulu bitirmiş onlarca tıbbi sekreter varken diplomalı değil de sertifikalı olan kişilere iş imkanı sağlanması atama bekleyenlerin de önünü kapatmakta olduğuna dikkat çekerek, güvencesiz çalışma sistemi olan taşeron sistemin, tıbbi sekreterleri de vurduğunu, tıbbi sekreterlere verilen maaş 800-1000 TL. olduğunu ve Tıbbi Sekreterliğin mesleki tanımı olmamsının bu mesleğin geleceğini tehlikeye soktuğunu ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu konuların çözümüne yönelik Meclis Araştırması yapılması talebi ile TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ