logo

‘Topçam’a Verilen Minibüsün Süresi Dolduğu İçin Geri Geldi’

‘Topçam’a Verilen Minibüsün Süresi Dolduğu İçin Geri Geldi’

minibusAtaşehir Ordulular Derneği, Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın, Ordu’nun Topçam Belde Belediyesi’ne verilen minibüsü geri aldığı haberine yönelik basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Ordulular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Köleoğlu beraberinde dernek yöneticileri ve 1. Dönem Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Yılmaz ile birlikte Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda Ataşehir Belediyesi’ne yönelik asılsız ifadelerin yer aldığı Topçam Belde Belediyesi’ne gönderilen iki araçtan biri olan minibüsün geri çağrılması ile ilgili açılama yaparak habere konu olan “geri çağrılan minübüs”ün geri geliş gerekçelerini ortaya koyduğu basın açıklaması yaptı.

Konuda Ataşehir Belediyesi ve Başkan İlgezdi’nin hiçbir art niyeti olmadığını, Ataşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin her zaman Orduluların yanında ve Ordululara hep destek olduğunu vurgulayan Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu; Ordu’nun Ak Partili Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ün yanlış bilgilendirildiğine inandığını söyledi.

minibus_2

Ataşehir Belediyesi’nin, Topçam Belediyesi’ne 2013 yılında yapılan bir protokolle verdiği iki araçtan biri olan otobüsün hibe olduğunu, minibüsün ise süreli olarak verildiğini belirten Ertuğrul Köleoğlu; Süreli ve kiralık olarak verilen 34 TY 0210 plakalı 12 kişilik minibüsün süresinin dolduğunu ve ayrıca taraflardan TOPÇAM BELDE BELEDİYESİ’nin tüzel kişiliğinin ortadan kalktığını, bu nedenle minibüsün geri çağrılmak zorunda kalındığını vurguladı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi’nin bu konu ile ilgili yapılan asılsız haberlerden rahatsız olduğunu belirten ve ordulular adına hem Başkan İlgezdi, hem de Ataşehir Belediyesi yetkililerinden özür dileyen Köleoğlu, bu durumun Ordululara zarar verdiğinin altını çizdi.

minibus_1

Tahsis edilen araçların kendilerinin girişim ile Topçam’a gönderildiğini hem araçlar hem de Ordululara destekleri için Ataşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Battal İlgezi’ye teşekkür eden Ertuğrul Köleoğlu, bu konuda gerekli bilgileri isteyen herkese vereceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde basında, Ataşehir Belediyesi’nce Topçam Belediyesi’ne gönderilen araçlarla ilgili; “Ataşehir Belediye Başkanlığı Ordu’nun Topçam belde belediyesine bağışladığı minibüsü geri aldı” başlıklı haber yer almıştı.

Daha sonra; Ataşehir Belediyesi’nden, Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cafer ÖZİLHAN tarfından yapılan basın açıklamasında; bazı basın organları ile İnternet haber sitelerinde yer alan ve “Ataşehir Belediye Başkanlığı Ordu’nun Topçam belde belediyesine bağışladığı minibüsü geri aldı” haberi ile ilgili haberde eksik bilgilendirme olduğu iddia edilmişti.

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Ordu’nun Mesudiye İlçesine bağlı Topçam Belde Belediyesi’ne bir minibüs ile bir otobüsün, halkın yararına kullanılması için, 2013 yılında yapılan bir protokolle süreli olarak gönderildiği, 30 Mart yerel seçimleri öncesi yapılan il ilçe ve belde statülerini yeniden belirleyen yasal düzenleme ile belde belediyelerinin kapatıldığı, Topçam’ın Mesudiye İlçe Belediyesi sınırları içine “mahalle statüsü” ile katıldığı gerekçesi ile ve Topçam Belde Belediyesi’ne halkın yararına kullanılmak koşuluyla verdiği protokolde belirtilen “süresi dolan” minibüsün geri alındığı ifade ediliyordu.

Açıklamada, Mesudiye İlçe Belediyesi’ne devredilen Ataşehir Belediyesi’ne ait otobüsün ise bu belediye tarafından halen kullanılmakta olduğu; Topçam Belediyesi ile yapılan süreli taşıma aracı verilmesini sağlayan protokolün hükmünü yitirmesi nedeniyle yapılan bu uygulamayı “skandal” diye tanımlamanın kamuoyunu yanlış bilgilendirmek olduğu ifade edilmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ