logo

Toplu Ulaşımda HES Kodu Zorunluluğu Geliyor!

Toplu Ulaşımda HES Kodu Zorunluluğu Geliyor!

Sağlık Bakanlığı Covid-19 önlemleri kapsamında kararla toplu ulaşımda HES kodu zorunlu olurken, HES Kodu Eşleşmemiş İstanbulkartlar 15 Ocak’tan itibaren kullanılmayacak.

HES Kodu Eşleşmemiş İstanbulkartlar 15 Ocak’tan İtibaren Toplu Ulaşımda Kullanılamayacak

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 önlemleri kapsamında aldığı kararda toplu ulaşımda HES kodu kontrolü yapılması zorunlu hale getirildi. Halk sağlığını güvence altına alan bu karar ile birlikte, pandemi döneminde, şehir içi ulaşımının daha güvenli hale getirilmesi hedeflenmektedir.

Temaslı Kişiye Geçiş İzni Verilmeyecek!

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre,  tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılmaktadır. Covid-19 tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecektir.

HES Kodumu Nasıl Alırım?

Hes Kodu’nu almak için Sağlık Bakanlığı’nın

https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret etmen yeterli.

HES Kodumu İstanbulkart’ım ile Nasıl Eşleştiririm?

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgilerini ve telefon numaranı https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlayabilirsin.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ