logo

Trabzonlular ‘Karadeniz’in Çevresel Sorunlarını’ TSKM’de Tartışıyor

Trabzonlular ‘Karadeniz’in Çevresel Sorunlarını’ TSKM’de Tartışıyor

Sosyal medyada 300’ü aşkın Trabzonlu ve Trabzon sevdalısı örgütü Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu, “Karadeniz Yarına da Kalsın” adıyla Karadeniz’in çevresel sorunlarının tartışacak.

Sosyal medyada Trabzonlu ve Trabzon sevdalısı 300’ü aşkın bilim insanı, milletvekili,  sanatçı, gazeteci, yazar ve meslek sahiplerinin bir araya gelmesiyle örgütlenen Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu, “Karadeniz Yarına da Kalsın” başlığı altında Karadeniz’in çevresel sorunlarının tartışılacağı bir panel düzenledi.

31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü nedeniyle düzenlenen panel 2 Kasım saat 15.00’te Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  Emekli Amiral, Araştırmacı, Yazar Türker Ertürk’ün açılış konuşmasıyla başlayacak paneli İstanbul Barosu’nun önceki başkanı Av. Muammer Aydın yönetecek. Karadeniz’in karasıyla ve deniziyle yaşadığı çevre sorunlarının tartışılacağı panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Bayram Öztürk, Prof. Dr. Doğan Kantarcı, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Yük. Mim. Bekir Gerçek yer alacak. Panelin ardından Gazeteci, Yazar Alâettin Bahçekapılı’nın yöneteceği forumda katılımcılar görüşlerini açıklama olanağı bulacak.

Uzağındaki ülkelerin nehirler yoluyla, çevresindeki 6 ülkede yaşayan milyonlarca insanın faaliyetleri kanalıyla aşırı kirlenen denizi, yeraltı ve yerüstü kaynaklarına hoyratça yönelimin, doğa değerlerine ve kültür varlıklarına talana ve umursamazlığa dönük zihniyetin aşırı örselediği topraklarıyla bir bütün olarak Karadeniz’in sorunlarının tartışılacağı “Karadeniz Yarına da Kalsın” panelinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ