logo

TSD, Hayat Ağacı ve Farkındalık Gönüllülerden Elif ve Umut’a Destek

TSD, Hayat Ağacı ve Farkındalık Gönüllülerden Elif ve Umut’a Destek

Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi tarafından Hayat Ağacı ve Farkındalık projeleri iş birliği ile ihtiyaç sahibi engelli bireylere akülü ve manüel sandalye hediye edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Elif Bars ve Umut Arslan için Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Anadolu Yakası Şubesi tarafından Hayat Ağacı ve Farkındalık projeleri tarafından ortaklaşa tedarik edilen akülü ve tekerlekli sandalyeleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Törende, akülü ve tekerlekli sandalyeleri teslim edilen engelli bireyler Elif Bars ve Umut Aslan ve yakınlarına oyuncak, kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler verildi.

TSD ANADOLU YAKASI ŞUBESİ’NDE GÖNÜLLÜLER BULUŞMASI

Atatürk Mahallesi’ndeki Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Anadolu Yakası Şubesi’nde düzenlenen törende konuşan TSD Anadolu Şubesi Başkanı Emrah Aydın, “Bugün bir arkadaşımıza manuel, bir kızımıza da akülü tekerlekli sandalye vermek için bir araya geldik. Biz Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi olarak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.” dedi.

ATAŞEHİR VE 14 İLÇEMİZDEKİ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HİZMET EDİYORUZ

TSD Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Emrah Aydın, açıklamasında “Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi olarak 1994 buyana İstanbul Anadolu yakasındaki ilçelere hizmet veriyoruz. Derneğimiz kamu yararına çalışan kurumlar arasında imtiyazı olan kurumdur. 2010 yılında Ataşehir’e taşındık. 2010 yılından günümüze Ataşehir’e ve 14 ilçemizdeki Engelli kardeşlerimize hizmet ediyoruz. Hizmetlerimiz; devletimizin kendilerine sağlamış olduğu tüm haklarının yönlendirmesi, hak arayışları konusunda işe yerleştirme, akülü ve manüel sandalye, hasta yatağı, mama gibi birçok konuda kendilerine destek veriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

HAYAT AĞACI VE FARKINDALIK PROJELERİ YÜRÜTÜCÜLERİ İLE İŞBİRLİĞİ

Hayat Ağacı ve Farkındalık projeleri yürütücüleri ile işbirliği yaptıklarının altını çizen Emrah Aydın, çalışmaları ile ilgili, “Son 3 yıldır da Farkındalık Projesi sevgili Nevin Şengel ablam ile engelli çocuklara kırtasiye malzemesi, mont, bot ve burs gibi yardımlarda bulunduk. Son 5 aydır da Hayat Ağacı projesi sahibi sevgili Didem kardeşim ve Nevin ablamla erzak yardımlarında, kira, elektrik ve su faturaları ile laptop ve eşya yardımlarında bulunuyoruz.” Açıklamasını yaptı.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Emrah Aydın, “Bizler bu yardımlarla Ataşehir’deki kamu kurumlarının ciddi anlamda yükünü alıyoruz. Gönüllülük esasına dayalı çalışmalarımıza Allah sağlık verdiği sürece devam edeceğiz.” Dedi.

“SİZLERİN YÜZÜNDEKİ MUTLULUK DÜNYAYA BEDEL…”

Gönüllülük esası ile yürüttükleri Hayat Ağacı projesi ile dezavantajlı gruplar ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını kaydeden Didem Kadriye Bozdağ, duygularını, “Bugün bir gencimize akülü, bir gencimize manuel tekerlekli sandalyelerimizi teslim ettik. Bizler için sizlerin yüzündeki mutluluk dünyaya bedel…” şeklinde ifade etti.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE GÖNÜLLÜ DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ”

Devlet kurumlarının yetişemediği yada ulaşamadıkları hallerde oluşan boşluğu doldurmak amacı ile çalışmaları gönüllü olarak başlattıklarını kaydeden Farkındalık Projesi kurucu ve yürütücüsü Nevin Şengel, “İhtiyaç sahiplerine, çocuklara, kadınlara, engelli kardeşlerimize, elimizden geldiğince gönüllü desteğe devam edeceğiz…” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ