logo

TSK Terör Üstlerine Pençe-Kartal Operasyonu Düzenledi

TSK Terör Üstlerine Pençe-Kartal Operasyonu Düzenledi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK’nın karakol ve üs bölgelerine artan taciz ve saldırı teşebbüsleri üzerine Pençe-Kartal Operasyonu düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son zamanlarda terör örgütü PKK’nın karakol ve üs bölgelerine artan taciz ve saldırı teşebbüsleri üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Pençe-Kartal Operasyonu başlatıldığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki hedeflere yönelik düzenlenen Pençe-Kartal Operasyonu’nda 81 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Son zamanlarda terör örgütü PKK’nın karakol ve üs bölgelerine artan taciz ve saldırı teşebbüsleri üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Pençe-Kartal Operasyonu düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Gara, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvaları tek tek vuruldu.” İfadelerine yer verildi.

Son dönemde Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudut ve halkın güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatı düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından düzenlenen ve “Pençe-Kartal Operasyonu” adı verilen harekat öncesinde hedefler özenle seçildi.

Yurt genelindeki muharip üs komutanlıklarından gece yarısı kalkan savaş uçakları düzenledikleri harekatla Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’taki terör yuvalarını imha etti.

Harekatta savaş uçaklarının yanı sıra İHA’lar da görev aldı. Bunların yanı sıra havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları da harekata katıldı. Harekat kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa sürede imha edildi.

Harekatın başarıyla tamamlanmasının ardından üslerine dönüş yolunda olan pilotlara telsizden seslenen, başarıyla tamamladıkları görevlerinden dolayı pilotları tebrik eden Hulusi Akar’a, pilotlar telsizden “Hava Kuvvetlerinin vurucu gücü olan bizler her zaman göreve hazırız.” Mesajını verdi.

“TERÖR YUVALARINA HAVA HAREKÂTI İCRA EDİLMEKTEDİR”

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kartal Operasyonu ile ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu açıklamaları yaptı:
“Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir.”

EN SON TERÖRİST ETKİSİZLEŞİNCEYE KADAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR

“Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

SİVİL HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KONUSUNDA AZAMİ HASSASİYET GÖSTERİLMİŞTİR

“Bu harekâtta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak terör örgütünün anılan bölgelerdeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Harekâtın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.”

“BARINAK, SIĞINAK VE MAĞARALARDAN OLUŞAN 81 HEDEF İMHA EDİLMİŞTİR”

“Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.”

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ