logo

Turan ‘Kentsel Dönüşüme Fedakârlıkla Yaklaşılmalı’

Turan ‘Kentsel Dönüşüme Fedakârlıkla Yaklaşılmalı’

tokiDönüşüm, öğrenci yurtları, stat inşaatları ve emekli projelerine TOKİ çalışmalarını anlatan Mehmet Ergün Turan Kamunun, halkın ve firmaların fedakarlığını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kentsel dönüşümden, öğrenci yurtlarına, stat inşaatlarından emekli projelerine Mehmet Ergün Turan, TOKİ çalışmalarını anlattı.

Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm çalışmalarından öğrenci yurtlarına, stad inşaatlarından emeklilere özel projelere kadar birçok konuda Milliyet emlak’ın sorularını yanıtladı.

Düşük Taksitlerle Kira Öder Gibi Ev

Konut sahibi olmakta zorlanan vatandaşlar düşük taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olabilmesi amacı ile devlet tarafından kurulan Toki’nin, 2002’den bugüne kadar 670 bin konut ürettiğini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2015’te de 50 bin konut üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Nevşehir, Niğde Ve Çankırı’da Da Büyük Projeler

Kentsel dönüşüm sürecini belediyelerle ve valiliklerle iş birliği içerisinde yürüttüklerini, Nevşehir, Niğde ve Çankırı’da da büyük projeler yürüttüklerini söyleyen Turan, özellikle son 1 yıldır bütün projelerde öncelikli olarak yöresel mimariye dikkat ettiklerini söyledi.

Esenler, Bağcılar, Beyoğlu, Maltepe, Gaziosmanpaşa’da Dönüşüm

Başkanı Mehmet Ergün Turan Milliyete yaptığı açıklamada, Kentsel dönüşümde öncelik Türkiye’nin deprem haritası olduğunun altını çizerek, Türkiye’de ilk olarak Üsküdar’da hiçbir binayı yıkmadan rezerv konut yaptıklarını söyledi. Öte yandan Esenler’de, Bağcılar’da, Beyoğlu’nda, Maltepe’de ve Gaziosmanpaşa’da da dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

5,5 Milyon Konutun 1,5’u Acil Dönüşmeli

Kentsel dönüşümün kolay bir uygulama olmadığını söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “ Önümüzdeki 15-20 yıllık süreçte Türkiye’de yaklaşık 5-5 buçuk milyon konutun dönüştürülmesi gerekecek. Bunların 1-1,5 milyonluk kısmı acil olarak dönüştürülmesi gerekenlerden oluşuyor. Özellikle büyükşehirlerde yanlış bir algı var. Kentsel dönüşüm bir zenginleşme aracı değildir. Kentsel dönüşüm deprem gibi bir felaketle karşı karşıya kalma ihtimalimize karşı can ve mal kaybını engelleyecek bir olgudur. Kentsel dönüşüm sürecine fedakârlıkla yaklaşılmalı. Yani kamunun, inşaat firmalarının ve halkın elini taşın altına koyması gerekir” dedi.

Bursa’da gazeteciler için bir Türkiye’ye örnek olacak bir projenin üstünde çalıştıklarını, Karaman’da organize sanayi bölgesi çalışanlarına özel bir proje yürüttüklerini söyleyen Turan, TOKİ çalışmalarını şöyle özetledi;

TOKİ’den Spora Ve Gençlere Desteğe Devam

“Antalya’da turizm sektöründe çalışan düşük gelirli vatandaşlarımız bir proje için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, 16 stadın çalışmaları devam ediyor. Galatasaray’ın ve Mersin’in statlarını bitirip teslim ettik.  Antalya’nın ve Sivas’ın statlarını yakın zamanda teslim edeceğiz. Trabzon’un stadını bitirmek üzereyiz ki bu stat Türkiye’nin gururu olacak bir stat olacak. TOKİ olarak spora desteğimizi devam ettireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığıyla ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’yla protokoller ile özel yurtlardan daha nitelikli ve modern 50 bin kişilik yurtlar teslim olacak.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ