logo

Türk Müziğinin Unutulmazı İlhan İrem Son Yolculuğa Uğurlandı

Türk Müziğinin Unutulmazı İlhan İrem Son Yolculuğa Uğurlandı

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem için AKM’deki tören ve Bebek Camii’ndeki cenaze namazı ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Önceki gün tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşama veda eden Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı.

AKM’DE TÖREN DÜZENLENDİ

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi.  AKM’deki törende meslektaşları ve arkadaşları usta sanatçıya veda konuşmaları yaptı.

AŞİYAN MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından  naaşı Bebek Camii’ne götürülen İlhan İrem’in, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

VASİYET ÜZERİNE NAAŞI TÜRK BAYRAĞINA SARILDI

Şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İrem için Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene İrem’in eşi Hansu İrem, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz’ın aralarında bulunduğu siyasetçiler, sanatçılar ve sevenleri katıldı.

İLHAN İREM KİMDİR?

1955 yılında Bursa’da dünyaya gelen İlhan İrem ortaokulda solfej ve şan dersleri almaya başladı. Müzik hayatına girmesi, 1969 yılında (14 yaşındayken) üst dönemler tarafından okul orkestrasına solist olarak seçilmesi ile oldu.

1970 yılında mensubu olduğu Meltemler Orkestrası, Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’nda Marmara bölgesi birinciliği kazandı. Bu dönemde İstanbul’daki pek çok profesyonel müzik grubundan teklif aldı ancak 1972 yılına kadar Bursa’da kalmayı tercih etti. Aynı kadro ile 1972’ye kadar Bursa Çelik Palas Oteli’nde ve Uludağ diskolarında dans müziği şarkıcılığını sürdürdü.

İlhan İrem sanat hayatında 70’li yılları “romantik dönem” olarak adlandırır. Bu dönemde single plaklar ve romantik hit parçalar üretmiştir. Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yapmış olduğu ikinci 45’liği “Yazık Oldu Yarınlara – Haydi Sil Gözlerini” genç sanatçıyı bir anda Türkiye’deki en popüler sarkıcılardan biri yaptı. 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45’liği “Anlasana” ile başarısını devam ettirdi.

2008 yılında çocuklar için hazırladığı “Tozpembe / Progressive Çocuk Şarkıları” isimli bir albüm yayınladı.

6 KEZ ALTIN PLAK ALDI

İlhan İrem sanat yaşamı boyunca 6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı. Aralarında Hey ve Ses de olmak üzere çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından pek çok kez “yılın erkek sanatçısı” ve “yılın sanatçısı” ödüllerine layık görüldü. Birçok şarkısı ve albümü çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından “yılın şarkısı/yılın albümü” seçildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi psikoloji mezunu olan eşi Hansu İrem ile 1 Ekim 1991 tarihinde evlendi. Hansu İrem aynı zamanda İlhan İrem’in sanat yönetmenliğini yapıyordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ