logo

TÜRKİYE 12 CUMHURBAŞKANINI SEÇİYOR!

TÜRKİYE 12 CUMHURBAŞKANINI SEÇİYOR!

TC_12İlk kez halkın oylarla seçilecek olan Türkiye cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı’nı, Türkiye’de 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanarak seçecek.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Yine bu seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alacak. YSK’da çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında İhsanoğlu’nun fotoğrafı bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın yarışacağı seçimde, vatandaşlar TC kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgeler ile oy kullanabilecek.

SEÇİM YASAKLARI AKŞAM 18:00’da BAŞLADI

Cumhurbaşkanı seçimine yönelik propaganda dönemi saat 18.00’de sona erdi ve yayın yasakları başladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) belirlediği bazı yayın yasakları, dün gece yarısından itibaren başlamıştı.

Buna göre, “Siyasi partiler veya adayların oy verme gününden önceki 24 saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabilecekleri, medya hizmet sağlayıcıların da siyasi reklam yayınlayabilecekleri” belirtilmişti.

YSK kararına göre, bugün saat 18.00’den itibaren ise seçim günü yasakları başladı. Seçimin yapılacağı yarın saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Yarın, 18.00-21.00 saatlerinde radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını yarın saat 21.00’den önce de kaldırabilecek.

ADAYLAR OAYLARINI NEREDE KULLANACAK?

Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan evinin bulunduğu Üsküdar’da Saffet Çebi İlkokulunda kullanacak.

Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ise Sarıyer Yeniköy İlköğretim Okulu’nda saat 10.00’da oy kullanacağı, oyunu kullandıktan sonra seçimleri Levent’teki ofisinden takip edeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş ise oyunu Diyarbakır’da kullanacağı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ