logo

Türkiye İşçi Partisi Ataşehir’de Yerel Yönetim Çalıştayı Düzenledi

Türkiye İşçi Partisi Ataşehir’de Yerel Yönetim Çalıştayı Düzenledi

Türkiye İşçi Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban başkanlığında Ataşehir’de yaklaşan yerel seçimler gündemli  “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenledi.

23 Aralık Cumartesi günü Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ataşehir İlçe Örgütü “yerel seçim çalıştayı” gerçekleştirdi. 1 Mayıs Mahallesi’nde Sivas İmranlı Boğazören Köy Derneği’nde gerçekleştirilen etkinlik, “Birlikte yönetelim” mottosuyla örgütlendi.

Çalıştayda yerel seçime gidilirken farklı konularda Ataşehir halkının katılımıyla halkçı politikaların nasıl üretilebileceğine dönük tartışmalar yapıldı.

Çalıştaya Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), CHP Yenişehir Mahalle Başkanı Mehmet Yıldız, CHP Ataşehir İlçe Örgütü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir ve İçerenköy şubeleri, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Gülsün Yeter, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtar Adayı Selma Akkaya, Aşık Veysel Mahallesi Muhtar Adayı Çiğdem Evcimen, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, Finanskent Muhtar Adayı Zeynel Varışlı katılım gösterdi.

Çalıştay, TİP Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban’ın konuşmasıyla açıldı. “Bugün rantçı değil halkçı bir yerel yönetimi konumak için bir araya geldik,” diyen Ali Çoban, halkla birlikte bir yol çizmeyi ve ortak irade koymayı tercih ettiklerini ifade etti. Çalıştaydan çıkacak olan iradenin Ataşehir halkının iradesi olacağını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasının ardından atölye çalışmaları yapıldı. Kent ve Ekoloji, Kadın ve Toplumsal Cinsiyet, Eşit Yurttaşlık, Hayvan Hakları, Kültür Sanat ve Spor, Gençlik, Emek olmak üzere yedi ayrı başlıkta ilgili konuların özneleriyle tartışmalar yürütüldü.

Farklı başlıklarda yapılan tartışmaların ardından her bir atölye raporlarını çalıştaya sundu. Çıkan sonuçlar yerel seçime gidilirken ortaya konacak halkçı politikaların örgütlenmesinin ilk adımı olarak görülecek. Bu sonuçlar doğrultusunda yerel seçimin ötesine geçip halkın örgütlülüğünü sağlayacak buluşmaların ve daha sonra meclislerin örgütlenmesi bir hedef olarak belirlendi.

Çalıştayın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Ataşehir halkının taleplerini ve örgütlülüğünü ön plana çıkartacak yeni etkinlikler de örgütlenecek.

“TİP Ataşehir Çalıştayı”na Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), CHP Yenişehir Mahalle Başkanı Mehmet Yıldız, CHP Ataşehir İlçe Örgütü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir ve İçerenköy şubeleri, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Gülsün Yeter, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtar Adayı Selma Akkaya, Aşık Veysel Mahallesi Muhtar Adayı Çiğdem Evcimen, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, Finanskent Muhtar Adayı Zeynel Varışlı katılım gösterdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ