logo

Türkiye’de İlk ‘Acele Kamulaştırma’ Fikirtepe’de Yapıldı

Türkiye’de İlk ‘Acele Kamulaştırma’ Fikirtepe’de Yapıldı

fikirtepede_kamulastirma_acele -Kentsel Dönüşüm çalışmasında bakanlık tarafında çözüm olarak gösterilen ve çıkarılan yasa ile uygulanması beklenen ilk  ‘Acele Kamulaştırma’ Fikirtepe’de yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fikirtepe Haber’de yer alan habere göre; Fikirtepe’de Vartaş adasında anlaşma yapılamayan parseller ile ilgili bakanlığın girişimi sonucu, mahkeme yolu ile acele kamulaştırma kararının uygulanmasına yönelik daha önceden mahkemenin verdiği karar ve bu doğrultuda belirlenen rakamlarla ilk kamulaştırma gerçekleştirildi.

Fikirtepe’de ve Türkiye’de ilk kamulaştırma yapıldı

Fikirtepe’de Vartaş adasında anlaşma sağlanamayan parseller hakkında bakanlığın başvurusu sonucu makeme yolu ile acele kamulaştırma yapıldı.

Firma yetkililerinden bize ulaşan bilgilere göre Vartaş adasında iki parsel hakkında başvurulan bu yöntemle ilk parselin kamulaştırması neticelenmiş olup diğer parsel hakkında işlemlerin neticelenmesi ise an meselesi.

Fikirtepe Haber olarak bu kamulaştırma ile ilgili tüm evrak ve bilgiler ile diğer parselin son dumunu yansıtan belgeleri paylaşacağız.

Fikirtepe’de yapılan bu kamulaştırmanın “acele kamulaştırma” uygulamasında Türkiye’de bir ilk olarak kayıtlara geçtiği ifade ediliyor.

KAYNAK: FİKİRTEPE HABER

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ