logo

Türkiye’nin İlk Sürücüsüz Metrosu Üsküdar’da Açıldı

Türkiye’nin İlk Sürücüsüz Metrosu Üsküdar’da Açıldı

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy- Sancaktepe hattının ilk etabı olan hattı, Üsküdar-Ümraniye etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Üsküdar Meydanı’nda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Saat 15.00’te başlayan açılış töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de ’da hazır bulundu.

İstanbul’un Üç ilçesinden doğu-batı yönünde geçen ve 16 istasyonu bulunan metro hattının ilk etabı Üsküdar-(Ümraniye)Yamanevler durakları arası çalışmaya başladı.

Hattın tamamı hizmete girdiğinde üç ilçeden geçecek metro hattı; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyonla hizmet verecek.

İstanbullulara güzel bir hizmet vermenin heyecanını duyduğunu, dolayısıyla mutluluk ve huzurla dolduğunu dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, açılış törenindeki konuşmasında, “Uzunluğu 20 kilometreyi bulan 126 metro aracı çalışacağı hattın geri kalan kısmı Çekmeköy-Sancaktepe hattı da en geç 2018 sonuna kadar bitmiş olacak. Toplam maliyet yaklaşık 3,5 milyar lira. İstanbul’a helal olsun. İstanbul’un her şeyin en iyisine layık. Türkiye aşığı bir Cumhurbaşkanımız olduğu için şanslıyız.” dedi.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun tüm ülkeye, İstanbul’a ve hat üzerindeki yerleşim yerlerine hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’daki açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” ifadeleri ile Kudüs sorununa da dikkat çekerek; “İstanbul’u araç trafiğinden bağımsız kılmak için çok çalışıyoruz. Bu şehri aşkla seviyoruz. Bin yıllık ömrümüz olsa, her yılını bu şehre hizmet için adarız. Çok şükür milletimiz de, dünle bugünün farkını görüyor. Daha güçlü, daha büyük, daha modern bir Türkiye için sürekli çalışıyoruz” diye konuşarak Necip Fazıl’ın Canım İstanbul şiirini seslendirdi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından hediye takdim edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kurdele kesimi ile açılıştan sonra gerçekleşen metronun ilk seferinde Ümraniye’ye hareket etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ