logo

Tuz Mağarasını Turizme Kazandırılma Çalışmaları Sürüyor

Tuz Mağarasını Turizme Kazandırılma Çalışmaları Sürüyor

Çankırı Belediyesi tarafından planlanan Yer Altı Tuz Şehri Projesi ile Tuz Mağarasının Turizme Kazandırılması için çalışmalar sürerken Çankırı Valisi’nin de katıldığı toplantı yapıldı.

TUZ MAĞARASI’NIN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Tuz Mağarasının Turizme Kazandırılması için Çankırı Belediyesi tarafından planlanan Yer Altı Tuz Şehri Projesi ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, daire amirleri, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı Kent Konseyi, TKDK, BEDAŞ, Çan-Kaya Kaya Tuzu İşletmesi, STK temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN’in açılış konuşmasının ardından Tuz Mağarasında şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan işler ve projeler hakkında sunum yapılarak ayrıntılı bilgi verildi. Toplantıda konuşan Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ Tuz Mağarası’nın sağlık turizmi alanında öne çıkmasını arzuladıklarını söyleyerek “Tuz Mağarası şifa merkezi olmalı. Sağlık için gelen insanların belirli bir süre kalıp kaya tuzunun şifasından faydalanabilecekleri tuz odaları ile şekillendirilmesi önemli. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Tuz Mağarası’nı görüp gitmelerini değil Çankırı’da vakit geçirerek, tüm şehrin nimetlerini görmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sunum ve konuşmaların ardından katılımcılara da söz verilerek, yapılacak işler hakkında görüşleri alınıp istişarelerde bulunuldu. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ