logo

Üç Sendikadan Ortak 2021 Asgari Ücret Açıklaması

Üç Sendikadan Ortak 2021 Asgari Ücret Açıklaması

Asagari ücret görüşmeleri devam ederken, 3 sendika ortak bildiriisinde, “asgari ücret insan onuruna yaraşır bir geçimi sağlamalıdır”, DİSK’ten, “asgari ücret talebi; 3 bin 800 TL” açıklaması.

Recep Kenan/itvhaber.com

2021 asagari ücret görüşmeleri: DİSK; asgari ücret talebi: 3 bin 800 TL. 3 Sendika ortak bildirisi: asgari ücret insan onuruna yaraşır bir geçimi sağlamalıdır.

4 Aralık’ta başlayan milyonları ilgilendiren asgari ücretin ne kadar olacağı belirlenen görüşmelerin sonucu merakla bekleniyor. İşveren, işçi ve hükümet temsilcilerinden asgari ücret komisyonu görüşmeleri sürerken, asgari ücret ile ilgili öneriler ve talepler de dile getirilmeye başlandı.

DİSK ASGARİ ÜCRET TALEBİNİ 3 BİN 800 TL OLARAK AÇIKLADI

Asagari ücretin belirleneceği görüşmeler devam ederken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret talebini 3 bin 800 TL olarak açıkladı.

DİSK-AR’ın hazırlamış olduğu “Salgın Günlerinde Asgari Ücret Gerçeği” raporu ve DİSK’in asgari ücret görüşmeleri sürecindeki eylem ve etkinlik programı kapsamında 7 Aralık 2020 Pazartesi günü yapılan Basın Toplantısında Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılımıyla açıklandı.

KRİZ VE SALGIN EMEKÇİ SINIFLARI YOKSULLAŞTIRDI

Türkiye 2021 asgari ücret pazarlığına ekonomik kriz ve Covid-19 salgınının yarattığı ağır sosyal ve ekonomik tahribat altında başlıyor. Kriz ve salgın emekçi sınıfların gelirlerini ve alım güçlerini düşürdü; emekçi sınıfları yoksullaştırdı. Bu yüzden salgın ve ekonomik krizin yarattığı yoksullaşmaya karşı asgari ücretin insanca yaşayacak bir düzeye yükseltilmesi yaşamsal önem taşıyor.

“ACI REÇETE” İŞÇİLER İÇİN YENİ BİR TEHLİKE ANLAMINA GELİYOR

Kovid salgını ve ekonomik krizin yarattığı vahim tabloya rağmen “acı reçete” sözlerinin hükûmet tarafından gündeme getirilmesi işçiler için yeni bir tehlike anlamına geldiği kaydediliyor.

ASGARİ ÜCRET İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR GEÇİMİ SAĞLAMALIDIR

DİSK, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ’in yer aldığı üç işçi konfederasyonunu ortak görüşlerini açıkladıkları bildiride, “Asgari ücret insan onuruna yaraşır bir geçimi sağlamalıdır” çağrısı yapıldı.

İşçi Konfederasyonları DİSK, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ tarafından yapılan ortak açıklamada, “2021 asgari ücret görüşmeleri Covid-19 salgınının tüm dünya ve ülkemizde ağır insani, sosyal ve ekonomik tahribatının yaşandığı bir dönemde başlamaktadır. Küresel salgın, başta işçiler olmak üzere tüm ücretli çalışanların yaşama şartlarını daha da ağırlaştırdı. Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı.  Nitekim devletin resmi kurumu tarafından açıklanan son büyüme rakamlarında, çalışanların milli gelirden aldıkları payın ciddi oranda gerilediği de görülmektedir. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin, pandemi koşullarında yaşanan iş ve gelir kaybı dikkate alınarak insan onuruna yaraşır bir geçim ücreti olarak tespit edilmesi ortak düşüncemizdir.” İfadelerine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ