logo

UKOME Aralık toplantısında Taksi ve Minibüs Ücretine Zam

UKOME Aralık toplantısında Taksi ve Minibüs Ücretine Zam

Minibüs, taksi ve taksi dolmuş ücret tarifesi gündemli İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısı, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

UKOME toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul’da taksiye dönüşmeyi talep eden bin minibüs ile dolmuş için düzenlediği teklif değerlendirildi.  Minibüs, taksi ve taksi dolmuş ücret tarifesi değişikliği görüşüldü.

2020’NİN SON UKOME TOPLANTISI

Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlen 2020 yılının son UKOME toplantısının en önemli gündem maddeleri arasında minibüs, taksi ve taksi dolmuş ücret tarifesi ile dolmuş ve minibüsten taksiye dönüşmek isteyen 1000 taksi plakası teklifi yer aldı.

Gergin geçen Aralık ayı İBB UKOME toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 1000 minibüs ve dolmuşun taksiye dönüşmesi teklifi reddedildi.

İSTANBUL’DA TAKSİ, MİNİBÜS VE DOLMUŞ ÜCRETLERİNE YÜZDE 11 ZAM

Minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam yapılmasının karalaştırıldığı UKOME Aralık ayı toplantısında İBB’nin İstanbul’da taksiye dönüşmek isteyen 1000 minibüs ve dolmuş için hazırladığı teklif, reddedildi.

TAKSİMETRE AÇILIŞI 5 LİRADAN 5.55 LİRAYA YÜKSELDİ

İstanbul’da taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine önerilen yüzde 11 zam teklifi kabul edildi. Kabul edilen yeni tarife ile taksimetre açılışı 5 liradan 5.55 liraya yükseldi. Kilometre başı ücret ise 3.10 liradan 3.45 liraya çıktı.

MİNİBÜSTE EN KISA MESAFE İSE 2,50’DEN 2,75 TL’YE ÇIKTI Minibüs ücretlerinde en kısa mesafe ise 2,50’den 2,75 TL’ye çıktı. En uzun mesafenin 3.70 TL’den 4 TL’ye çıkması ön görülen teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ