logo

UKOME Öncesi İBB Önünde Servis ve Taksi Esnafı Eylem Yaptı

UKOME Öncesi İBB Önünde Servis ve Taksi Esnafı Eylem Yaptı

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nde gerçekleştirilecek toplantıda gündeme gelmesi beklenen yeni plakaları ile ilgili düzenlemeler öncesinde servis ve taksi esnafı eylem yaptı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nde gerçekleştirilecek toplantıda gündeme gelmesi beklenen yeni servis ve taksi plakaları ile ilgili düzenlemeler öncesinde İBB Başkanlık binasının karşısındaki Saraçhane Parkı’nda Taksi ve Servisçi esnafı tarafından eylem yapıldı.

İstanbul Valiliği’nden izin alınarak yapılan eylemler için esnaf, parkta saat 11.00 sıralarından itibaren toplanmaya başladı. Ardı ardına yapılan her iki eylem saat 13.00 sıralarında sona erdi.

Yaklaşık 2 saat süren eylemlerde, katılımcılar sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maskelerini takmaları konusunda sık sık uyarıldı. İBB’yi protesto etmek amacıyla toplanan eylemciler Koronavirüs salgınına rağmen sosyal mesafeyi hiçe saydılar.

TAKSİCİLERDEN KARARA KONVOYLU TEPKİ

İlk eylem taksici esnafı tarafından gerçekleştirildi. Taksiciler İBB binası önünde konvoy yaparak yönetimi protesto ettiler. Ardından Saraçhane Parkı içinde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt tarafından basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 6 bin yeni taksi plakası açıklamasına tepki gösterilerek pandemi sürecinde mağduriyet yaşanan sektörde korsan taksicilik bitirilmeden, mevcut 17 bin 395 taksinin hizmet kalitesi arttırılmadan taksimetre zammı verilmeden yeni plaka verilmesinin çözüm olmayacağı ifade edildi.

 İSTANBUL’UN YENİ SERVİS ARACINA İHTİYACI YOK

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası başkanı Hamza Öztürk tarafından parkta yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından plaka müjdesi ile tahdit gündeme geldiği, İBB’nin yeni plaka satma teklifinin Temmuz ve Ağustos aylarında UKOME gündemine getirildiğini ve reddedildiği hatırlatılarak, İstanbul’da servis sektörünün yeni bir servis aracına ihtiyacı olmadığı vurgulandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ